TMMOB İnşaatlar Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği tarafından birlik ve beraberlik etkinliği düzenlendi.

2014 yılı birlik ve dayanışma yemeğine İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilciliği yönetimi ile Fethiyeli İnşaat Mühendisleri katıldılar. İnşaat Mühendisleri Fethiye Temsilcisi Levent Çimen düzenlenen gecede yapmış olduğu konuşmada; Fethiye’deki İnşaat Mühendislerine seslenerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye temsilcisi Levent Çimen odanın Muğla ve temsilciliklerin de bazı sorunlar yaşandığına dikkat çekerek “Bu sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla Marmaris’te ve sonra Fethiye’de toplantı düzenlenmişti. Düzenlenen bu toplantıda temsilciliklerin durumları görüşüldü. Temsilciliklerin durumu ve odanın durumu ne olacak ve bizleri önümüzde nasıl günler bekliyor konuları görüşüldü. İlk defa bu toplantıda Fethiye temsilciliğinin durumu da görüşüldü. Açıkçası bu olay beni biraz üzdü. Gerek üye sayısı olarak gerekse mali durum olarak Muğla Şubesine en büyük desteği vermiş temsilciliklerden birisi olan Fethiye Temsilciliğinin kapatılmasının gündemde olmasını ben üyelerin bir ayıbı olarak görmekteyim. Dolayısıyla; Marmaris’te düzenlenen toplantıda biz alacağımız kararları üyelerimize danışmak zorundayız. Bizim tek başımıza alacağımız kararlar değil şeklinde görüşümüzü ilettik. Bu toplantıdan sonra biz kendi aramızda görüştük” dedi.

“BU GÜNE KADAR FETHİYE TEMSİLCİLİĞİ OLARAK HEP GÜÇLÜYDÜK”

Önce biz bir aileyiz diyen Levent Çimen, “Bizim en büyük giderlerimiz nelerdir? Kira, personel giderleri gibi bu giderleri nasıl çözebiliriz. Bunun yoluna baktık. Bu durum ile ilgili Muğla şubeden bir talep geldi. Bildiğiniz gibi mimarlar odasının binası kendilerine ait olmaktadır. Temsilcilik binamızdan çıkıp bu binayı ortak kullanalım şeklinde bir talep geldi. Doğrusu bu talep bizden oraya gitmedi onlardan bize geldi. Beklide onların durumu da pek iç açıcı değil. Bu güne kadar Fethiye Temsilciliği olarak hep güçlüydük ve Muğla’ya en büyük desteği vermiş bir temsilcilik olarak bu duruma üzülmekteyim. Bu güne kadar güçlüydük ve bu güç paramızdan geliyordu. Fakat gelirlerimizin düşmesi sonucunda; maalesef bu günlere gelmiş bulunmaktayız. Şunu söylemek istiyorum; içimizde birçok kişi ticaret ile uğraşıyor ve ticaret odalarına kayıtlı, nasıl bu kurumlara aidat ödeniyorsa temsilciliğe de aidat gibi gelirlerin geri dönüşmesi sonucunda biz bize yeteriz. Biz kendi içimizde bu sorunları çözebilecek bir temsilciliğiz. Ben buna inanıyorum. Gün dayanışma ve birlik beraberlik günüdür. Bizde bunu yapabiliriz. Biz birbirimize bir şeyler sormuyoruz ve paylaşmıyoruz. Bizim en büyük sorunumuz bu. Bizi bize kırdırmalarına müsaade etmemiz lazım. Fethiye temsilciliği olarak öncelikle birlik, beraberlik ve dayanışma içersinde olmalıyız. Bu şekilde olduğumuz sürece her türlü sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Aylık toplantılar düzenleyelim. Toplantılarda temsilciliğin sorunlarını ve Fethiye’de ki inşaatları konuşalım. Bu amaçla önümüzdeki yıl aylık toplantılar düzenleyeceğiz ve bu toplantılara katılmanızı istiyorum” dedi.