İskoç asıllı İngiltere milli bisikletçi İshbel Taromsari’nin(34) bisikletiyle çıktığı dünya turunun 120. gününde Köyceğiz’deydi.

Annesi İskoç, babası İranlı olan madalyalı İngiliz milli bisikletçi İshbel Taromsari, Fransa’nın Nice şehrinden bisikletiyle 5 ay evvel başladığı Dünya Turunda Balıkesir’de gördüğü ve lucy ismini verdiği özürlü sokak köpeği ile birlikte Köyceğiz’e geldi. Sosyal medya üzerinden tanıştığı Muğla Yabancılar Derneği yetkilileriyle görüştü. Engelliler için proje kapsamında üretilen Akıllı Can Meleği bileklikleri taktı.

Bisikletiyle çıktığı dünya turuyla ilgili açıklamalarda bulunan Taromsari; “ Dünya turumun 120 günündeyim Türkiye’den sonra uzun süredir görmediğim İran’da bulunan babamın yanına gitmeyi planlıyordum. Türkiye’de için planladığım süreyi hayvan severler ve Can melek projesi için uzatmaya karar verdim. Çünkü engelli insanlara ve hayvan severlere bir yardımım dokunsun istiyorum. Kişisel ve sosyal medya üzerinden yaşanan sorunlara çözüm için destek sunacağım. Bisikletimle birlikte Can melek bilekliği dünyayı dolaşacak ayrıca Türkiye’de kaldığım süre içinde hayvan barınaklarını gezerek yaşanan sorunları gündemde tutmaya ve dış yardımların gelmesi için çaba sarf edeceğim. Türkiye’den tek şikayetim, bana sürekli yemek ısmarlamaları oldu kilo aldım ayrıca köylü bir kadın bana bir şalvar hediye etti, bisiklet kullanırken çok rahat ettim, o kadını hiç unutmayacağım” dedi.

Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ve 2. Başkanı John Vickers yaptıkları açıklamalarda ise; “ İngiliz milli sporcusu dünya turunda Köyceğiz’e getiren sosyal medya iletişimi olmuştur. Türkiye’de Sokak da yaralı olarak bulduğu Lucy için gösterdiği çaba takdire şayandır. Derneğimizin geliştirdiği Akıllı Can melek projesini duyunca Dünya turunda onu kendi koluna ve bisiklete takarak her yerde tanıtma sözü verdi. Tüm yaşadıklarını kendi kişisel sitesinden tüm Dünyaya paylaşıyor” dediler