Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Akademisi, ’’Kadına Şiddete Hayır, Spora Evet’’ yürüyüşü düzenledi.

Sabah saatlerinde toplanan yerli ve yabancı kadınlar, fırtınalı bir gün olmasına rağmen Köyceğiz kordonunda yürüyerek yürüyenlere ’’Kadına Şiddete Hayır’’ yazılı yazıyı yakalara takarak tepkilerini dile getirdiler.Yürüyüş sonrası Kadın Akademisi başkanı Berrin Orhan , Kadın Spor grubu başkanı Kibriye Ateş ve Kadın üretim grubu Başkanı Meral Önal,Kadın iş atölyeleri başkanı Esin Pirci ortak basın açıklaması yaparak Kadına yönelik uygulanan hatta tümüyle şiddete karşı olduklarını dile getirdiler ve Tüm kadın gruplarını , sivil toplum örgütlerinin yöneticilerini ve yerel idarecilerin çalışmalarında şiddeti önleyici faaliyetlerde bulunulmasını istediler .

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık grup başkanlığı antrenörü Seda Erkan ise Bu gün kadınlar için önemli bir gün bizlerde bu güne işaret etmek için ’’Sağlığımız için spor yapıyoruz’’ etkinliğimizin başlangıç gününü bu gün yaparak kanayan bir yaraya dikkat çekmek istedik fırtına nedeni ile iptal etmedik. Doğanın şiddetine karşı sporumuzu yaparak tepkimizi verdik" dedi.

Etkinliliğe bir destek de 101 yaşındaki Ünlü Modacı Nail Yurdakul’dan geldi. Yurdakul, "Yıllardır mesleğim gereği kadınlarla iş gereği birlikte oldum. Bugünde burada onlarla birlikte spor yapmaya geldim. Hem gençlerin sporun önemine hem de şiddetin her türlüsüne karşıyım" diyerek yürüyüşe katıldı.