Bodrum Kent Konseyi meclis temsilcileri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti. Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Kültür Sanat Meclisi eş yürütücüleri Nuran Yüksel ve Ender Güzey, Gençlik Meclisi eş yürütücüleri Begüm Uyar ve Ozan Köroğlu, Gümüşlük Mahalle Meclisi Başkanı Osman Karabağlı, Turgutreis Mahalle Meclisi Başkanını temsilen Turgutreis Kültür-Sanat Sorumlusu Ayhan Uncuoğlu, Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Sorumlusu Rezzan Şebin ile konsey üyeleri katıldı.

Ziyarette yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çeken Başkan Kocadon, “Gittiğim yerlerde eğer bir konuşma yapmam gerekiyorsa, oradaki seçilmiş sivil toplum kuruluşu başkanlarını yanıma çağırırım çünkü bu bir güçtür. Biz de güçlerimizi birleştirmek zorundayız ve ellerimizin birbirini tutması lazım. Biraz önce de dediğim gibi özellikle Bodrum Kent Konseyi ile yönlerimiz aynı” dedi.

“AKDENİZ ÇANAĞINDA BÖYLE KAPSAMLI SANAT GÖSTERİLERİ YOK”

Bodrum’u "televole" kültüründen kurtarabilmek için beş yıl boyunca mücadele ettiğini de belirten Kocadon, "Bodrum’da kültür ve sanatı ön plana çıkartıp bütünleştiriyoruz. Bunun en güzel örneği bizim balemizdir. Bakın, Bodrum Uluslararası Bale Festivaline, Turgutreis’teki Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali ve Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivaline; kaç bin kişi izliyor? Bunların toplamına baktığımız zaman, bunun gibi önemli faaliyetleri yaklaşık yetmiş bin kişi gelip izliyor. Şu anda Akdeniz çanağında, buna çok meşhur Yunan Adaları da dahil olmak üzere böyle kapsamlı sanat gösterileri yok” şeklinde konuştu.

“50 KİŞİNİN MUTLULUĞU İÇİN 150 BİNİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Konuşmasının devamında ise “Biz yerel yönetimler, sizlerle beraber yürüyemezsek Bodrum’un geleceğinden ve sürdürülebilir bir Bodrum’dan bahsetmemiz mümkün değildir” diyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü sizler bizim aynı zamanda Bodrum yarımadasında hem gözümüz, hem de kulağımızsınız. Sizler benim birçok görmediklerimi görüyor, duymadıklarımı duyuyorsunuz. Amacımız, aramızdaki otokontrol sistemiyle Bodrum için çalışmaktır. Yönümüz de belli; sevgi ve hoşgörü içerisinde aynı yönde yürüyoruz. Sizden tek ricam; imar konusunda Bodrum’un geleceği için aldığımız kararlara destek olmanızdır. Her yerde, her toplantıda imara ve betonlaşmaya karşı olan bir belediye başkanı olduğumu söylüyorum. Bodrum’un geleceği için Bodrum Belediye Başkanı olduğum sürece, imarla ilgili radikal kararlarım devam edecektir. Bodrum Kent Konseyi olarak sizlerin de 50 kişinin mutluluğu için 150 bin kişinin geleceğinin mağdur olmasına göz yummayacağınızı biliyorum ve bu konuda da Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kent Konseyi birlikte çalışmalı. Kimsenin yasal hakkını elinden almak gibi bir niyetimiz de yok. Bu düşüncelerimizden dolayı, bu güzel Bodrumumuzu gelecek nesillere, torunlarımıza bırakabilmek, bizim en büyük görevimiz olacaktır. Sizlerle çalışmak bana güç veriyor. Bu nazik ziyaretiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum”

“BAŞKAN KOCADON’UN BODRUM KENT KONSEYİNE KATKISI ÇOK”

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu da Başkan Mehmet Kocadon’a hitaben yaptığı konuşmasında; "Bodrum Kent Konseyinin oluşumunda verdiğiniz desteklerden dolayı size tekrar teşekkür ederiz. İki buçuk yıl içerisinde Bodrum Kent Konseyinin Türkiye’nin sayılı konseyleri arasına girmesinde sizin de katkınız vardır. Kent Konseyi oluşumunun hemen akabinde bizlere bir ofis ve sekretarya imkanını sağladınız. Bu güne kadar sizin sayenizde hiç bir sıkıntı yaşamadık. Bodrum Kent Konseyi ve alt meclislerimiz ile birlikte Bodrum Belediyesine ve size her türlü konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.