Yunanistan’ın Kos adası Belediye Meclisi Başkanı Nikos Milonas, Muğla’nın Bodrum ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

Kos - Bodrum arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla Yunanistan adalarından Bodrum’a ziyaretler sürüyor. Yapılan bu dostluk ziyaretleri kapsamında Kos Belediye Meclisi Başkanı Nikos Milonas, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Ziyarete İstanköy Müslüman Kültürel Dayanışma ve Kardeşlik Derneği Başkanı Mazlum Payzanoğlu da katıldı.

Kos Belediye Meclisi Başkanı Nikos Milonas, Bodrum ile Kos arasındaki ilişkileri geliştirmek için çalışmalar yapmak istediklerini ifade ederek, "İnternet sitesinden Bodrum Cup yarışlarının olduğunu gördüm ama neden İstanköy değil de başka adaların seçildiğini merak ediyorum. Biliyorsunuz ki Bodrum Belediyesi ve İstanköy Belediyesi arasında soğukluk vardı. Ama biz yeni yönetim olarak bu soğukluğun aradan kaldırılmasını istiyoruz. Ben İstanköy Belediye Başkanı adına buradayım. Size İstanköy Belediye Başkanı’nın selamını getirdim. Amacımız hem siyaset üzerinden, hem de komşu olarak iki belediyenin soğukluğunu aradan kaldırmak. İstanköy Belediye Başkanımız sizinle görüşmek istiyor. Buraya gelmemdeki amaç; İstanköy Belediye Başkanı ile Bodrum Belediye Başkanı arasında resmi bir görüşme sağlamak. İki belediye arasında bir protokol imzalayalım ve onun üzerine de işlemler yapalım. Amacımız bu protokolden önce bu fikri meclisten geçirmek. Bu işlemleri hem Bodrum’da, hem İstanköy’de yapalım ve daha sonra söz konusu protokolü belediye başkanlarına sunalım." dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise ziyaretten dolayı teşekkür ederek, "Bizim Kos’a karşı hiçbir zaman bir art niyetimiz olamaz, zaten öyle bir şansımız yok. Babaannemin mezarı orada. Geçen seneki yarışlarda limana girdiğimizde işlemlerin çok uzun sürmesi birçok eleştiriye sebep oldu; madem buraya geldik, neden bu kadar bekliyoruz diye. Tabi ki güvenlik açısından tedbirlerin alınması lazımdı ama bu süreç saatleri buldu ve çok uzadı. Biz yine de iyi niyetle yaklaştık ama bizim iyi niyetimizin farklı yorumlandığını düşünüyorum. Bodrum Belediyesi olarak en kısa zamanda Kos Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz.

Artık tek belediye olduk ama belde belediyelerinin açık olduğu zamanlarda özellikle Leros olsun, Kalymnos olsun aralarında yapmış oldukları anlaşma bizim için de geçerlidir. Biz Bodrum Yarımadası’nın gücünü biliyoruz. Bodrum’dan tekne ile Yunan adalarına giden, adaların tüm müşterilerine de tavsiyelerde bulunuyoruz. Zaten çevre adalara en büyük ekonomik gücü Bodrum ve Bodrum halkının verdiğinin de bilincindeyiz. Bu iş birliğinin turizm ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyorum. En kısa sürede Kos - Bodrum arasındaki kardeşliğin özellikle Sayın Başkanımın bana göndermiş olduğu tatlı kurabiyeleri yiyerek ve benim size ikram ettiğim kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu düşünerek bu güzelliklerin bugünden itibaren başlayacağına inanıyorum." dedi.