Köyceğiz’li yazar Eylem Okumuş “Ortadoğu ve IŞİD Gerçeği” ve “Doğamızdaki Şiddet” kitapları için Köyceğiz Aykut Oray Kültür Merkezi’nde imza günü düzenlendi.

Köyceğizli Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu yazar Eylem Okumuş, Ortadoğu ve IŞİD Gerçeği isimli kitabında, 20. Yüzyıl’ın başından bu yana petrol nedeniyle dünyanın en önemli yeniden paylaşım bölgesi niteliği taşıyan Ortadoğu’nun önemine dikkat çekiyor. Yazara göre, özellikle 2. Dünya Savaşı sonrası iyice artmış ve başlı başına dünya gündeminin ilk sıralarını haklı olarak işgal eder hale gelen Ortadoğu’da, altta petrol yatakları, üstte onlarca uygarlık kalıntıları, dinsel motif ve derinlikler demokrasi sözcüğünün çok ötesinde örgütlenmiş yarı feodal yarı kapitalist ve militarist devletler vahşice hüküm sürüyor. Yazar, “İşte Ortadoğu gerçeği tam olarak bu” dediği kitabında, mevcut duruma nasıl gelindiğini ve IŞİD’in nasıl geliştiğini açıklıyor.

Eylem Okumuş’un diğer kitabı Doğamızdaki Şiddet’te ise, şiddet ve şiddetin kaynakları ele alınıyor. Okumuş bu kitabında, Einstein’ın Freud’a sorduğu “İnsanların zihinsel evrimini kontrol etmek ve nefret ve yıkıcılık psikozuna karşı güvence altına almak mümkün müdür?” sorusuna Freud’un verdiği “İnsanın içinde düşmanlık ve yok etmeye yönelik faal bir içgüdü olduğunu varsayıyorsunuz, buna tamamen katılıyorum” cevabından yola çıkarak şiddeti ve kaynaklarını konu ediyor.

EYLEM OKUMUŞ

Köyceğizli 39 yaşındaki Eylem Okumuş, ilkokulu Konya, Kıbrıs, Gelibolu, ortaokulu Erzurum Pasinler, liseyi Afyon’da okudu. Üniversite eğitimini Turizm İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler üzerine farklı şehirlerde tamamladı. Fizik okuma fırsatı bulamadan öğretmenliğe başladı ve daha sonra öğretmenliği bırakarak tüm zamanını kitap ve fotoğraf çalışmalarına verdi.