İşçi Partisi (İP) Marmaris İlçe Teşkilatı düzenlediği basın toplantısında Yatağan, Yeniköy ve Kemer köy termik santralleri ile maden ocakları özelleştirmesine karşı mücadele yürüten işçilere destek verdiklerini açıkladı.

İşçi Partisi Marmaris İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında konuşan Muğla İl Başkanı Ertan Yıldırım ,işçilerin mücadelesine destek olmak için Üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. 460 gündür mücadele eden işçilerin destan yazdığını savunan Yıldırım, işçilerin bütün emek güçlerine örnek olduklarını ifade etti. Geçtiğimiz hafta yapılan iş bırakma eylemini de hatırlatan Ertan Yıldırım, işçilerin gösterdiği direnişin haklı ve doğru olduğunu savundu. Yıldırım, “İşçi Partisi olarak tüm örgütlerimizle Yatağan işçi mücadelesinin arkasındayız” dedi.

“CHP ALTI OK İLKESİNE DÖNERSE DESTEKLERİZ”

İşçi Partisi İl Başkanı Ertan Yıldırım basın toplantısında siyasete de değinerek, “CHP’ye katılırız ama şartlarımız var. CHP o bayrağında taşıdığı 6 ok ilkesine geri dönerse biz işçi partisi olarak gider CHP’ye katılırız” dedi.

Biz isteriz ki Atatürk’te birleşelim” diyen Yıldırım, CHP’den ayrılarak Anadolu Partisi’ni kuran Emine Ülker Tarhan ve parti kurma hazırlığında olduğunu öne sürdüğü Milli Merkez Birliği ile birleşme ihtimallerinin ne yönde olduğunu anlattı.