Muğla’nın Marmaris İlçesinde milyon dolar değerinde denize sıfır konumdaki bir rezidansın 60 dairesi projeye aykırılık bulunduğu gerekçesiyle mühürlendi.

İlçede 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş’un yaptığı şikayetlerin ardından başlayan mühürleme olaylarına bir yenisi daha eklendi. Bir inşaat firmasının Siteler Mahallesi’nde yaklaşık 5 yıl önce yaptığı rezidans konutlarında bulunan 60 daire projeye aykırılık tespit edildiği gerekçesiyle Belediye Fen işleri Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Daire sahipleri evlerine mühür fekki yaparak girdi.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş basın toplantısı düzenleyerek, söz konusu yapı firmaların inşa ettiği yapıların projeye aykırı olduğunu, meskenlerin ayıplı olarak satıldığını iddia etmişti. İlçede bazı şirketlerin yaptığı bütün binaları “haksız kazanç ve nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şikayet ettiğini açıklayan Akkuş; “Bu firmalar kanunu hiçe sayarak inşaat yapıp satıyor, turizm bölgesi olarak ayrılan yerlere rezidans adı altında lüks konutlar yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı zaten bu yolsuzlukları biliyordu. Yani hakları olamayan bir şeyi gasp ediyorlar. Sebepsiz bir zenginleşme var, sadece onları değil, onlar gibi çalışan herkesi şikayet ettim” şeklinde açıklama yapmıştı.

İlçede önümüzdeki günlerde de proje aykırılığı bulunan binaların mühürlenmeye devam edileceği öğrenildi.