Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Kültür Hizmetleri tarafından organize edilen “Otantik El Sanatları Sergisi’nin açışı Netsel Marina’da gerçekleşti.

Kursiyerlerin hazırladığı birbirinden farklı el sanatı eserleri, vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergi açılışında konuşan Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Kültür ve geleneklerimizi yaşatmak ve tanıtmak adına gerçekleştirdiğimiz “Otantik El Sanatları” eğitimlerimizi bugün sergiye dönüştürdüğümüz için onurluyuz” dedi.

Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Muhiddin Onay Kültür ve Eğitim Merkezimizde eski dönemlerde olduğu gibi halı dokuma, kumaş dokuma, kilim dokuma, tel kırma, kumaş boyama gibi bir çok dalda eğitimler verdiklerini kaydeden Ayyıldız, “ Marmaris’te yaşayan mesleği bulunmayan kişilerin bu kurslara katılmasını sağlıyoruz. Kursiyerlerimizin meslek öğrenip kendilerine, ailelerine ve Marmaris’e maddi ve manevi yönden faydalı olmalarını amaçlıyoruz. Kurslarımıza katılanlar 4 ay gibi kısa bir sürede kendi el emeklerini üretebiliyorlar. Kurs bitiminde düzenlediğimiz kermeslerle hazırlanan ürünleri vatandaşlara sunuyoruz” dedi.

Marmaris’e gelen turistlerin otel odalarında vakit geçirmelerine gönüllerinin el vermediğini dile getiren Ayyıldız, “İlçemize gelen misafirlerimize yaklaşık 100 yıl öncenin yaşamı ile şimdiki yaşamı tanıma fırsatı vermek istedik. Bunun için kültürümüzü yerinde tanıtmak için çalışmalarımıza başladık. Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Muhiddin Onay Kültür ve Eğitim Merkezi’nde açtığımız kurslarla şuana kadar 245 öğrencimize eğitim verdik. Kursiyerlerimiz birbirinden güzel eserler ortaya çıkardı. Kurslarımıza devam edeceğiz. Katılmak isteyenler için eğitim düzeyi ve yaş sınırlaması yok. Tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.