Muğla’nın Marmaris İlçesinde ,öğleden sonra başlayan sağanak yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri gece saatlerinde de devam edecek sağanak yağış nedeniyle kıyı bölgelerde sel uyarısı yaptı.

Marmaris’te dün geceden itibaren etkili olan yağışlı ve rüzgarlı hava hayatı olumsuz yönde etkiledi. İlçede dün gece boyunca yağan yağmur ,bugün sabah saatlerinde yerini parçalı bulutlu havaya bıraktı.Öğleden sonra tekrar başlayan sağanak yağış 1 saat boyunca etkili oldu. Yağışın ardından yağmur suyu kanallarında akan çamurlu su, denizin üstünde kızıl renkli görüntü oluşturdu. Yağış sonucu yollarda su birikintileri oluştu, araçlar bazı bölgelerde ilerlemekte güçlük çekti. Trafik polisleri özellikle kavşaklarda önlem alarak trafiğin yoğunlaşmasını engelledi. Yağmur nedeniyle Kemeraltı mahallesi ve kapalı çarşıda bazı iş yerlerinde küçük çaplı su baskınları meydana gelirken , balıkçı barınağında su alan küçük bir tekne battı.

Tatil için ilçede bulunan yabancı turistler ise yağmur nedeniyle otellerine dönmekte güçlük yaşadı.Marmaris Meteroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; Yağış nedeniyle metrekareye 37 kilogram yağmur suyu düştüğü ve gök gürültülü sağanak yağışla birlikte akşam saatlerinde fırtına beklendiği elverişsiz hava şartlarının yarında etkili olacağı bildirildi.