Milas Halk Eğitimi Merkezi’nde ‘Temel Fotoğraf Eğitimi’ alan fotoğraf kursiyerleri, ilçedeki bir fotoğraf stüdyosunu ziyaret etti.

Milas Halk Eğitimi Merkezi’nde Temel Fotoğraf Eğitimi’ne başlayan kursiyerler, aldıkları teori eğitimini somutlaştırmak için uygulama eğitimlerine başladı. Ders kapsamında ışık konusunu işleyen kursiyerler, ilçede faaliyet gösteren Stüdyo Yeniadım’ı ziyaret etti. Karanlık oda dahil yıllardır fotoğrafla iç içe bir yaşam sürdüren stüdyo çalışanı Hüseyin Kayrak, kursiyerlere stüdyoda kullanılan ışık sistemleri ve fotoğraf makineleri hakkında bilgi verdi.

STÜDYO ANLAYIŞI DEĞİŞTİ

Yıllar önce stüdyo fotoğrafçılığına çok fazla önem verildiğini anlatan Kayrak, günümüzde stüdyo fotoğrafının sadece vesikalık olarak algılandığını belirterek; “Eskiden stüdyoda çeşit çeşit manzaralı fonlar olurdu. Müşterilerimizi bu fonlarda çekerdik. Ancak zamanla gelişen ve popüler olmaya başlayan ‘dış mekân fotoğrafçılığı’, stüdyonun önüne geçti. İnsanların değişen tercihi tabi ki bizleri de etkiledi.” diye konuştu.

Etkinlik, ışık sistemlerinin kullanımıyla ve kursiyerlerin model olarak katılım gösterdiği bir portre çekimiyle son buldu. Stüdyo Yeniadım ekibine teşekkür eden Fotoğraf Eğitmeni Volkan Yıldız; “Kursiyerlerimiz bu tür etkinliklerle fotoğraf üzerine daha rahat düşünce geliştirebiliyor. Ziyaretimiz çok verimli geçti. Eğitimlerimiz gezi ve fotoğraf okumalarıyla devam edecek” diye konuştu.