Afrin’de ‘Zeytin Dalı’ operasyonu kapsamında terörle mücadele eden Mehmetçiklere Muğla’nın Menteşe ilçesi Dumlupınar İlkokulu öğrencileri duygularını içeren tebrik kartı göndererek moral desteği verdi. Menteşe Dumlupınar İlkokulunda okuyan 675 öğrenci, dünyaca ünlü Gökova Körfezi’nin fotoğrafının bulunduğu kartların arka bölümüne Afrin’de terörle mücadele eden Mehmetçiklere duygularını içeren mesaj yazdı. Öğrenciler hazırladıkları tebrik kartlarını toplu olarak Mehmetçiklere ulaştırılması için Menteşe PTT Şubesinden Afrin’e gönderdiler.

Öğrenciler Afrin’de ‘Zeytin Dalı’ operasyonuna katılan Mehmetçiklere duygularını da ilettiler. Öğrenciler mesajlarında, “Oradaki askerlerimize destek veriyoruz. Orada çok iyi operasyonlarla başarılı olmalarını ve bizim geleceğimiz için orada uğraştıkları için onları seviyoruz ve dualarımız onlarla”, “Askerlerimiz bizler için savaşıyorlar. Bizler gibi evlerine gidip rahatça uzanamıyorlar. Ama hep gece gündüz demeden savaşta oldukları için gece gündüz demeden uğraşıyorlar. Onlara çok teşekkür ediyorum” dediler.

Okul Müdürü Muzaffer Kanat, ise, “Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimize de her zaman bu topraklarda yaşarken bir bedel ödeyeceğimizi de biliyoruz. Öğrencilerimizi bu şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Hepimizin bildiği gibi Afrin harekatında da orada yaşayan Mehmetçiklerimize Muğla’dan bizim öğrencilerimiz onlara moral olması için kendi duygularını kaleme aldıkları kartları PTT Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği kampanyaya ilk katılan bizim okulun olmasını ve diğer okullara da bir başlangıç yapmayı hedefledik. Çocuklarımız kendi duygularını tebrik kartlarına yazdılar. Oradaki bütün Mehmetçiklerimize tek tek ulaşacak. Elimizden geldiğince onların morallerini, birlik beraberlik ruhunun en yüksek olması gerektiği bu zamanda okul olarak katkı sağlamak istedik. Böyle bir kampanya düzenledik” dedi.

Öğrenciler PTT binasına kadar yürüyüşleri esnasında ‘Hepimiz askeriz’ sloganları atarken, Afrin’deki Mehmetçiklere gönderilmek üzere duygu ve düşüncelerini yazdıkları tebrik kartlarını PTT görevlilerine teslim ettiler.