Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

2014 yılı Eylül ayında yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Muğla Valiliğine atanan Amir Çiçek, Bodrum ilçesindeki kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u da makamında ziyaret eden Vali Çiçek’e Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Muğla İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik ve diğer kurumların il müdürleri de eşlik etti. Ziyarette Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman ile İsmail Altındağ da hazır bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un kendisini çiçeklerle karşılamasından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Çiçek, "Bizim Muğla olarak ilçeleriyle birlikte Türkiye ekonomisine katkımız ortada. Dolayısıyla bölgedeki insanların kazancıyla ilgili çabalarını biliyoruz. Muğla’da yaşayan, ilçelerde yaşayan, Bodrum’da yaşayan insanlarımızın kişi başına düşen gelirinin artması gerekiyor. Bununla ilgili aynı düşüncedeyiz. Bölge olarak Bodrum, Türkiye ortalamasının üstündedir ama bu yeterli mi? Tabi ki de değil. Bodrum sadece Türkiye’nin değil, dünya ülkelerinin içinde de tanınmış bir turizm beldesidir. Bodrum dediğiniz zaman, bilmeyen kimse yoktur. Yerel yönetim olarak sizin çok özverili çalıştığınızı düşünüyorum. Belediye olarak, Belediye Başkanı olarak ve diğer bütün görevliler olarak gayretli çalışıyorsunuz. Memnuniyet yaratmak en güzel şeydir. Çok güzel şeyler yapılır, çok çalışılır ama bir tek kötü bir şey yapıldığı zaman sanki hiç iyi bir şey yapmamış gibi olur. Beraber çalışma aşamasında, yapılan güzel çalışmalara devam edeceğiz. ’Birlikte nasıl başarılı şeyler yapabiliriz?’, ’Biz genel idare olarak neler yapabiliriz?’, ’Hükümetimiz olarak buraya nasıl imkanlar sağlayabiliriz?’ biz bunun gayesindeyiz. Hep birlikte çalışacağız. Bunun ürününü, bunun sonucunu, burada yaşayan vatandaşlarımız görecek. Biz burada yaşayan insanların refah seviyesini yükseltmeliyiz, bunun için uğraşmalıyız ve bu bizim için görevdir" dedi.

"BODRUM’DA SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN DOĞADAN YANA TAVIR ALACAĞIZ"

Muğla Valisi Amir Çiçek ve beraberindeki heyete teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da misafirlerine; Bodrum’un sosyal ve ekonomik yaşantısı ile yapılan çalışmalara yönelik bilgiler verdi. Başkan Kocadon, şunları söyledi: "Bodrum Türkiye’de, bölgede sizin dediğiniz gibi isim olarak bilinen bir bölge. Aynı zamanda tanrının bize çok güzel bir lütfü. Bodrum’un her yerinin ayrı bir güzelliği var. Bu güzelliklerle beraber tabi ki de sıkıntılarımız oluyor. Ben şuna inanıyorum: ben burada size, sayın kaymakamıma teşekkür etmek istiyorum. Birlik, beraberlik içinde özellikle bu pozitif enerjimizi birbirimize yansıttığımız zaman daha güzel şeyler olacağına inanıyorum. Özellikle Bodrum’a şöyle bir baktığımız zaman sayın Kaymakamımız ile birlikte, birlik ve beraberlik konusunda bütün sivil toplum örgütlerini yakaladık. Bodrum’da birçok değişikliklere de imza attık. Bu sene uyguladığımız hanutçuluk konusundaki uygulamamız baya ses getirdi. Özellikle seneye işgaliye uygulamalarımız ile ilgili ve ayrıca kaçak çıkıntılarla ilgili de büyük bir mücadele içerisine gireceğiz. Buda tabi ki de Bodrum’un marka değerini yükseltecek. Çünkü insanlar, huzurlu ve güvenli oldukları yere gelmek istiyorlar. Bunların hepsi Bodrum’da mevcut. Biraz daha birlik ve beraberlik içinde bunlara sahip çıkabilirsek, bunları kontrol altında tutabilirsek -şöyle bir baktığımızda Muğla’nın en büyük geliri turizm- böylelikle turizme de büyük katkı sağlamış olacağız. Tabi Bodrum’un taşı toprağı pırlanta. O yüzden herkes Bodrum’da bir şeyler yapmak istiyor. Biz bütün yatırımcı arkadaşlara şunu söylüyoruz: ’Başka bir Bodrum yok’ düşüncesiyle gelirseniz ve açgözlülük yapmadan yatırımlarınızı yaparsanız, kapımız sonuna kadar size açık. Ama ’Ben bu Bodrum’u bitiririm, başka bir Bodrum bulurum’ mantığıyla gelirseniz; ’O zaman siz gidin, başka Bodrum bulun’ diyoruz. Çünkü biz Bodrum’da sürdürülebilir turizm için doğadan yana tavır alacağız" dedi.