Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’da yerinde ifade alma işlemlerinin ilk kez Datça’dan başlattı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Datça ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Amir Çiçek, kaymakamlık binası önünde Kaymakam Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan ve Garnizon Komutanı Albay Erdal Maviş ile vatandaşlar karşıladı. İlk olarak Datça Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Amir Çiçek, burada ilçenin sorunları ve çözüm yolları konusunda İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, den brifing aldı.

İlçenin sorunları ve çözüm yolları konusunda gerekli adımların atılmasını isteyen Çiçek, “Sorunlarınızı ve projelerinizi bize bildirin çözüm yollarını birlikte bulalım. Bulamazsak bakanlıklarla temas sağlayarak buluruz” dedi.

Daha sonra Datça Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Amir Çiçek, girişte Datça Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen, Emniyet Amiri Gülden Bilen ve Güvenlik Amir Yardımcısı Kahraman Öztürk tarafından karşılandı. Vali Çiçek, Datça Emniyet Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen olay yerinde veya işyerinde ifade alma aracını inceledi. Vali Çiçek’e araç ve araç içinde ifade alma hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesinin önemine işaret eden Vali Çiçek, “Biz burada vatandaş odaklı hizmet yapıyoruz. Buraya gelemeyenlerin ayağına gidiyoruz. Böylece vakitten tasarruf ediyoruz. Bu uygulamanın ilk önce Datça’da başlaması, vatandaşın ayağına giderek belgeleriyle birlikte ifadesinin alınmasını önemli. Böylece vatandaş odaklı hizmeti başlatmış oluyoruz” dedi.

Vali Çiçek, yapılmakta olan Datça Devlet Hastanesi, İskele Mahallesi Yat Limanı ile Karaköy Yat Limanı’nda inceleme yaptıktan sonra Knidos Antik Kenti’ndeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.