Yaz sezonunda orman yangınlarına kısa sürede müdahale edebilmek ve orman köylüsünün ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ormanlık alanlarda yol açma, bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 70 kilometrelik yeni yol çalışmalarını tamamlamak üzere.

Muğla ve Aydın illerinde 12 bin 18 km orman yolunun bulunduğu Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında orman yolu yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Makine İkmal Şube Müdürü Şeref Özer, 2014 yılı içinde planlanan yeni yol yapımı ve onarım çalışmalarının yıl sonu itibariyle tamamlanmış olacağını söyledi. Özer, “Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanımızda 12 bin 18 km orman yolu ağımız bulunuyor. Bu yolların yapım ve bakımı ekiplerimizce gerçekleştiriliyor. Mevcut orman yolu ağımıza ilaveten 2014 yılı içinde planlanan 70 km yeni yolumuz tamamlanmak üzere. Bunun yanında orman yolu ağımızdaki onarım ve alt yapı çalışmalarını da devam ediyoruz. 2014 yılı sonuna kadar 113 km altyapı (menfez ve büz), 80 km büyük onarım ile 103 km üst yapı çalışmamız tamamlanmış olacak” dedi.

Yüzde 68 i ormanlarla kaplı Muğla’da orman içi yollar orman yangınına müdahale, fidan üretimi ve fidan dikimi gibi ormancılık faaliyetlerini yanında orman köyleri arasında ulaşımı sağlaması açısından öznem arz ediyor. Bu yollar ayrıca arıcılığın yoğun şekilde yapıldığı bölgede arı kovanların orman içlerine kadar ulaşmasında arıcılara büyük kolaylık sağlıyor.