Türkiye Basketbol 3. Lig Muğla temsilcisi Muğla Ormanspor, lig lideri Acıbadem’i son saniyelerde bulduğu basketler ile 70-65 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı. Baştan sona çekişmeli geçen karşılaşmada son 50 saniyeye 2 sayı geride giren yeşil beyazlı ekip, Muğla Atatürk Spor Salonu’nu dolduran seyircinin de desteği karşılaşmanın bitimine 50 saniye kala galibiyete ulaştı.

Karşılaşmada, ilk periyot 16-16 biterken, 2. lig oyuncularından kurulu lig lideri güçlü İstanbul takımı Acıbadem ilk yarıyı 36-37 önde kapatmayı başardı. Son periyoda ise yine Acıbadem’im 47-50’lik üstünlüğü ile girildi. Acıbadem’in tecrübeli oyuncuları Mahir ve Serhat’ın 3’lüklerine Veysel ve Volkan’ın etkili oyunu ile cevap veren Muğla Ormanspor, uzun süredir patlama yapması beklenen genç oyuncu Samed’in de skora destek vermesi ile skorun açılmasına izin vermedi. Acbadem oyunu sürekli önde götürse de Ormanpor’un geçen hafta içi 2.Lig takımlarından Finalspor’dan transfer ettiği Ümit Milli oyuncu Cem Koçal attığı 3’lükler maçın Ormanspor lehine dönmesini sağladı.

Son 50 saniyeye 2 sayı geride giren Ormanspor, bu saniyelerde salonu dolduran seyircinin desteği ile karşılaşmadan 5 sayı farkla 70-65 ayrılarak altın değerinde bir galibiyet elde etti.

Bu galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Muğla Ormanspor Genel Menajeri İlker Cömert, “Sezon başı özellikle hazırlık maçlarında beklediğimiz sonuçlar alınamayınca hepimiz tedirgin olduk. Genç bir kadro ile yola çıktık. Her geçen gün istediğimiz oyuna yaklaşıyoruz. Teknik ekibimi ve oyuncularımı yürekten kutluyorum” dedi.

Zaferin en büyük mimarının ise Salonu dolduran taraftarlar olduğunu söyleyen Cömert, “Bize destek veren taraftarlara teşekkür ediyorum. Muğla’nın profesyonel ligdeki tek Basketbol takımı olan Ormanspor’umuzun maddi açıdan göremediğimiz desteği manevi olarak göreceğine inanıyoruz. Biz yılmadan, durmadan yola devam edeceğiz” dedi.