Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir otel inşaatı için gerçekleştirilen hafriyat çalışmaları sırasında, kayalık alanın dinamitle patlatılması hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu.

Alınan bilgiye göre, İçmeler Mahallesi’nde ormanlık alana yakın bir noktada yapılacak olan otel inşaatı için, arazide hafriyat çalışmalarına başlandı. Yer açmak amacıyla arazinin bir bölümünde bulunan kayalıkların dinamitle patlatılması için inşaat sahipleri gerekli izinleri aldı. Emniyet güçleri de patlatılmanın yapılacağı alanda güvenlik önlemleri aldı.

Kayalığa 7 metre derinliğinde 40’a yakın delik açılarak dinamit lokumları yerleştirildi. İşçiler ve polis ekiplerinin bölgeden uzaklaşarak güvenli bir noktaya geçmesinin ardından dinamitler patlatıldı. Büyük bir gürültü ile meydana gelen patlamada dev kayalar tuzla buz oldu. Metrelerce yükseğe fırlayan bazı taş parçaları etrafa saçıldı. Hafriyat alanının bitişiğinde bulunan apartmanın birkaç camı fırlayan taş parçaları nedeniyle kırıldı.

Patlatma çalışmasından haberleri olmayan bazı mahalle sakinleri, kısa süreli korku ve panik yaşadı. Evlerinden dışarı çıkarak ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

İnşaat yetkilileri, hem zaman alacağı hem de mahalle halkının daha fazla rahatsız olacağını düşündükleri için, kayalıkları iş makineleri yerine patlatma yöntemiyle ortadan kaldırmaya karar verdiklerini söyledi. Parçalanan kayalar, kamyonlarla taşındı.