Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne 1999-2002 yılları arasında 80 bin m2 kapalı alan ve yaklaşık 50 milyon dolar gibi bir katkı sağlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin hamisi Sıtkı Davut Koçman adına düzenlenen ve bu yıl 14’üncüsü başlayan ‘Sıtkı Koçman Günleri’ başladı.

Sıtkı Koçman Günleri’nin açılış törenine Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Sıtkı Koçman Günleri açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Üniversitemizin hamisi Sıtkı Davut Koçman o dönemin parası ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne 50 milyon dolar gibi bir rakam harcayarak Üniversitemizin fiziki mekânlarının yapılmasına katkı sağladı. Sayın Koçman 1999 yılından bu yana Üniversitemizde 80 bin m2 gibi kapalı alanın inşa ettirdi. Yapımı tamamlanan binalar içinde en gözde bina kampus alanı içindeki Öğrenci sarayıdır. Bu bina Türkiye’deki üniversiteler içinde en görkemli öğrenci sarayıdır. Sayın Koçman, bu yatırımları yaparken herhangi bir vergi indiriminden yararlanmamış, aksine vergisini ödemiştir. Sayın Koçman’ın yatırımları sadece merkez kampus alanında değil, ilçelerimizde de mevcuttur. Üniversitemizin hamisi rahmetli Sayın Sıtkı Davut Koçman’ı tanımaktan ve kendisi ile çalışmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Rahmetli Sıtkı Davut Koçman adına kurulan Vakıf kanalıyla her yıl yaklaşık 400 öğrencimize burs ve yurt dışına giden öğretim görevlilerimize de destek verilmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından Atatürk Kültür Merkezi Fuaye salonunda Sıtkı Koçman Resim Sergisi’nin açılışı yapıldı. Törene katılan protokol Sıtkı Koçman’ın değişik tarihlerde çekilmiş fotoğraf sergisini gezdi.