Muğla’nın Bodrum ilçe Belediyesinin destekleriyle Slow Food Bodrum grubu tarafından "Yaveş Gari" sloganıyla gerçekleştirilen, 9-12 Aralık tarihlerini kapsayan "Toprak Ana Günleri" başladı.

Slow Food tarafından dünyada kutlanan "Toprak Ana Günleri" kapsamında Bodrum pazaryerinde de "Tarhana Çorbası" ile "Bodrum Peksimeti" ikramları yapıldı. Slow Food Yaveş Gari Toprak Ana Günleri adıyla düzenlenen etkinliğe katılan Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Cafer Doğan, tezgahın arkasına geçerek vatandaşlara, tarhana çorbasında ikram etti. Etkinliğe Bodrum Tohum Derneği üyeleri de katkıda bulundu.

Slow Food Bodrum Gönüllüsü ve Bodrum Kent Konseyi Tarım Grubu Lideri Deniz Kurtsan, merkezi İtalya’da olan Slow Food’un dünya üzerindeki yaklaşık 1.200 yerel grubuyla birlikte dünyada; iyi, temiz ve adil gıdayı, sürdürülebilir tarım ve balıkçılığı destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi: "Biz de Bodrum’da bu örgütün gönüllüleriyiz. Hiçbir ücret talep etmeden, kendi cebimizden katkılarımızla şefler, akademisyenler, lokanta sahipleri olarak yerel kültürümüze, geleneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda öncelikle yöremizde unutulmaya yüz tutmuş ürünleri aradık. Unutulan ürünlerin başında Bodrum peksimeti geliyor. Daha sonra tarhana ve gambilya baklası gelmekte. Bu ürünlerin hepsinin, yeryüzündeki kayıp türlerin kurtarılmasına yönelik 1998’de başlatılan ’Nuh’un Gemisi - Nuh’un Ambarı’ projesine kaydını yaptırdık. Amacımız çiftçilere destek vermek ve tüketicilerin sağlıklı, taze, doğal, ekolojik ve doğru ürünlere yönelmelerini sağlamak. Toprak Ana Günleri kapsamında Milas ve Bodrum’da dokuz lisede sağlıklı beslenme seminerleri de düzenlenecek. Seminerlerdeki esas konu; sağlıklı, doğru ve dengeli beslenme ve halkımızın bilinçlendirilmesine yöneliktir. Bodrum pazaryerindeki etkinliğimizde ise tarhana çorbası ile Bodrum peksimeti ikramlarımız oldu. İkramlarımızın yanı sıra çevre köylerde doğal ortamlarda yetişen ürünleri de sergiledik ve bu sayede çiftçilerimize de destek olduk. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinliğimize geçen yıl olduğu gibi yine destek veren Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’a ve ekibine çok teşekkür ederim" dedi.