Muğla’nın Bodrum ilçesine kardeş şehri olan Tunus’un Cerbe (Djerba) Adası, Houmt Souk kentinden Bodrum Belediyesinin davetiyle ilçeye gelen Tunuslu misafirler, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ı makamında ziyaret etti.

Belediyenin daveti üzerine Bodrum’a gelen Tunuslu heyet, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ı makamında ziyaret etti. Cerbe Adası’nın Houmt Souk kentinden gelen heyette; Türk - Tunus Dostluk Derneği 2. Başkanı Emekli Büyükelçi Mohammet Mehrezi, Djerba Guellela Etnografya Müzesi Kuratörü Tarihçi ve aynı zamanda Houmt Souk Belediyesi yetkililerinden Houcine Tobji, Tunus Turgut Reis’in Ayak İzleri Derneği Başkanı Radhi Durghout, Türk - Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke, Djerba Adası Houmt Souk Belediyesi heyetinden Houcine Daghtas, Mohammet Zammouri ve Mongi Ben Abdallah yer aldı.

Bodrum Kaymakamı’na teşekkür eden Djerba Guellela Etnografya Müzesi Kuratörü ve aynı zamanda Houmt Souk Belediye yetkililerinden Houcine Tobji, "Bodrum gezisini gerçekleştirdiğiniz bu heyet için tüm Tunus ve Cerbe Adası adına teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Öncelikle Türk - Tunus Dostluk Derneği ve Tunus Turgut Reis’in Ayak İzleri Derneğinin öncülüğünde Turgutreis ve Houmt Souk beldelerinin kardeş olma işlemlerinin başlangıcı yapılmıştır. Bu hepimiz için çok güzel ve önemli bir adımdır" dedi.

Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan ise "Öncelikle Tunuslu kardeşlerimizi Bodrum’da görmekten dolayı çok büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Türkiye-Tunus arasında çok uzun yıllara dayanan bir dostluk, bir kardeşlik ilişkisi var. Son yıllarda özellikle Bodrum Turgutreis ve Cerbe Adası arasındaki ilişkiler çok daha hızlı bir şekilde gelişmekte. Bunda da tabi bizim Turgutreis Belediye Başkanımızın çok büyük katkısı oldu. Türk-Tunus Derneğinin de büyük katkısı var, onlara da teşekkür ediyorum. Turgutreis beldesi ile Cerbe Adası’nın kardeş şehir kabul edilmesi bizi çok mutlu etti. Bu durum ilişkilerimizin gelişmesine de ayrı bir katkı yapacaktır. Ben Tunus’tan gelen ve burada bulunan bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ziyarette Tunus heyeti ve Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, karşılıklı olarak verdikleri hediyelerle de birbirlerine teşekkür etti. Türk ve Tunus bayraklarıyla hatıra fotoğrafı çektiren ekip, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etmek üzere Kaymakamlık makamından ayrıldı.