Muğla’nın Bodrum ilçesinde dört bir yanında büyük bir coşku içerisinde kutlanan Cumhuriyetin 91. yıl dönümü, Turgutreis’te de renkli anlara sahne oldu.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılında Bodrum genelinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Turgutreis Mahallesi Akçaalan Çok Amaçlı Salon önünde toplanan binlerce vatandaş, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla Amiral Turgutreis Ortaokulu Bandosu’nun eşliğinde sloganlar ve marşlar söyleyerek Atatürk Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe binlerce vatandaşın yanı sıra Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri de eşlik etti. Meydanı dolduran binlerce vatandaş, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu.

Etkinlikte Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Funda Akçalı, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları için, vatan ve demokrasi savunmasında kaybettiğimiz şehitlerimiz için, demokrasi için, laik Cumhuriyet için hep birlikte andımızı okuyalım.’’ dedi.

Hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla söylenen andımızın ardından vatandaşlar attıkları sloganlarla da şehitleri andı. Karaman’da yaşanan maden kazası nedeniyle düzenlenmesi planlanan konser ise iptal edildi.