Muğla’nın Marmaris ilçesi, Türkiye’nin önde gelen kuaför ve güzellik uzmanlarının katılımıyla düzenlenen eğitim seminerine ev sahipliği yaptı.

Organizasyona 4 gün boyunca Türkiye’nin çeşitli illerinden mesleğinde uzman 500’e yakın kuaför katıldı. Kuaförlere, profesyonel makyaj ürünleri hakkında uygulamalı bilgi verilen seminerinin sonunda makyöz ve kuaförler 2015’in saç modellerini podyumda yaptıkları şovla sergiledi.

İtalyan bir kozmetik firması tarafından düzenlenen organizasyona Avrupa ve dünya birincilikleri bulunan Grampis kupasını Türkiye’ye 3 kez getiren ünlü kuaför Muhittin Yuşan’da katıldı. Yuşan, deneyimlerini ve kuaför dünyasındaki yenilikleri tatbiki olarak seminere katılanlarla paylaştı. Üçüncü gün düzenlenen kapanış şovunun sunumunu Miss Europe ve Türkiye güzeli Estetiysen Çiğdem Ertem yaptı. Kuaförlerin bütün hünerlerini sergiledikleri şov, gelin başından makyaja, topuzdan fantezi topuza birçok modelin sergilendiği çılgın saç tasarımlarına sahne oldu. Düzenlenen şov gösterisinde önce makyözler sahneye gelerek 2015’ün makyaj trendleri tanıtıldı. Ardından kuaförler yeteneklerini konuşturdu.

Ünlü kuaför ve eğitmen Muhittin Yuşan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk kuaförlerin Avrupa ve dünyada çok başarılı olduğunu kaydetti. Bizlerde tecrübelerimizi her fırsatta meslektaşlarımızla paylaşarak onların meslekteki yeniliklerden haberdar olmalarını sağlıyoruz diyen Yuşan, organizasyonun her geçen gün daha da büyüyerek geleneksel hala gelmeye başladığını ifade etti. Kansere neden olduğu ileri sürülen sahte ve kalitesiz saç boyaları hakkında uyarılarda bulunan Yuşan , kadınların kaliteli malzeme kullanan kuaför salonlarına gitmelerini önerdi.