10 Kasım sabahı, Bodrum Belediye Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıl dönümü törenleri, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde devam etti.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta olduğu gibi Bodrum genelinde de düzenlenen törenlerle anıldı. Törenin ardından Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde öğrenciler tarafından sunulan çeşitli gösterilerle devam etti.

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Albülkadir Sağlam, açılış konuşmasında; "Bugün 10 Kasım. Bugün, Büyük Önderimizi yitirdiğimiz gün. Bugün onu anarken, onu daha iyi anlamak gerekir. Onu anlamak; Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak ve münhasır medeniyetler düzeyi üzerine çıkarmak demektir. Ey altın saçları gül yüzünde; Mavi gözlü, aslan duruşlu Atam. Kurduğun Cumhuriyet, seninle birlikte sonsuza kadar yaşayacaktır. Sen her doğan günün ilk ışığında, son batan güneşin huzmesinde, uyanık düşüncede, uykuda, düştesin. Biz seni ve aziz şehitlerimizi unutmadık; minnetle anıyoruz, anacağız; sizi unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesaadet Biliktan Uygulama Anaokulunun minik öğrencilerinin "Ataya Selam" adlı gösterileriyle başlayan anma etkinlikleri, Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Atatürk’e Sesleniş" adlı Manzumesi ve "Atatürk Oratoryosu" ile devam etti.

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı öğrencileri tarafından hazırlanan "Kurtuluş Savaşında Atatürk" konulu canlı artistik plastik makyaj sergisi de kültür merkezi salon girişinde gerçekleşti. Anma töreni etkinlik programına Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Funda Akçalı, Bodrum İlçe Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Caner Demirkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Bodrum İlçe Merkezi ile Konacık’taki ortaokul ve Ortaöğretim kurumlarından öğretmenler, müdürler ve her okuldan 30’ar öğrenci yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.