Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mavi Çatı salonunda Üniversite Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu öğrencileri tarafından 4’üncü Geleneksel Yılbaşı eğlence programı düzenlendi. Üniversite Mavi Çatı Öğrenci Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte yaşlılar, engelliler ve koruyucu aileler yanında kalan çocuklar gönüllerince eğlendi.

Müzik eşliğinde düzenlenen ‘Engelsiz’ yılbaşı etkinliğinde engeliler başta olmak üzere öğrenciler, gönüllerince eğlendi. Üniversite Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu öğrencileri, yılbaşı eğlencesine katılan yaşlı genç herkesimi kucaklarken, pistte de engelliler ve koruyucu ailelerin yanında kalan çocuklarla dans ettiler. Yılbaşı eğlencesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan pasta eğlenceye katılan gençler ve engelliler tarafından kesildi.

Üniversite Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu Koordinatörü Prof. Dr. Ercan Baldemir, üç yıldır sürdürdükleri yılbaşı etkinliğini bu yıl da topluluk olarak düzenlediklerini, yaşlı, engelli ve koruyucu ailelerin yanında kalan çocukların toplumun birer bireyi olduklarını söyledi. Baldemir, engellilerin yaşadıkları sıkıntıları çok iyi bildiğini ve kendisinin de bir engelli babası olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğunun üç yıldır sürdürdüğü etkinliğin bu yıl 4’üncüsünün gerçekleştiğini belirterek, “Üniversitemiz gençliğini her zaman yanımızda görmek bizleri mutlu ediyor. Yaşlılarımızı, engellilerimizi ve çocuklarımızı bu tür etkinlikler ile toplumun bir parçası olduklarını böyle özel günlerde değil, her zaman göstermek zorundayız. Bir gün bizler de yaşlanacağız, beş dakika sonra bizim de engelli birisi olmayacağımızın garantisini kimse veremez” dedi.