Muğla Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-5 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de ilk defa kutlanan ‘112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kampus alanında helikopter ambulansın da katılımı ile kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Tatbikat, senaryo gereği 112 Acil Yardım çağrı merkezine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlük hizmet binasında yangın çıktığı ve yaralıların bulunduğu ihbarı ile olay yerine önce 112 motorize ekipleri (ATV) olay yerine sevk edildi. 112 komuta merkezi yaralıların fazla ve içlerinde durumlarının ağır olması ihtimali ile İzmir’den helikopter ambulans istedi. Olay yerine ilk ulaşan motorize ekipler ve ambulans durumu hafif olan yaralıları toplama alanında ilk tedavilerini yaptı.

İlk müdahalenin ardından Emniyet, İtfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri de olay yerine gelmesinin ardından, 112 ve UMKE ekipleri yangın çıkan ve çatısı çöken binaya girerek UMKE ekipleri yaralıları dışarı taşıdı. Binanın çatı katında bulunan yaralılar UMKE ekipleri tarafından çatı katında iplerle istasyon kurulması sonrası durumu ağır olan hastalar havadan iple sedye ile aşağıya indirildi. Bu sırada İzmir’den istenen helikopter ambulansın olay yerine gelmesinin ardından ağır yaralılar helikopter ambulans ile İzmir’e sevk edildi.

EKİPLERİMİZ HER ZAMAN HAZIR

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, kurumlar arası işbirliği yaparak bu tür olası afetlere karşı her zaman hazırlıklı olduklarını belirtti Tekin, “Muğla 1. Derece deprem bölgesi ve orman yangınlarının çok sık yaşandığı bölge olması nedeniyle kurumlar arası işbirliği yaparak arama, kurtarma tatbikatlarını sürekli hale getireceğiz. UMKE, AFAD, 112, AKUT ve İtfaiye ekiplerimizin olası afetler karşısında hazır olmaları bizleri sevindirdi” dedi.