Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından zihinsel engelliler ve yaşlılar için geliştirdikleri can Melek Akıllı bilekliklerinin tanıtımını Marmaris’e yeni atanan Kaymakamı Celalettin Yüksel’e yaptı.

Kaymakam Yüksel can Melek projesini engelliler için çok güzel bir çalışma dedi. Projenin başından beri destek sunan İl sağlık Müdürü Cihan Tekin ise Can melek projesini desteklediklerini hatta Üniversite ile birlikte projenin geliştirerek Akıllı Can Melek ‘in ise bir Türkiye projesi olmasını yönünde her türlü desteği vereceklerini bildirdiler.

112 acil sağlık haftası etkinliklerine katılan Muğla yabancılar derneği başkanı Halil Karanfiloğlu Derneğin geliştirmiş olduğu ve 2014 yılına damgasını vuran Can Melek projesini anlattı. Dernek tarafından da Muğla’da yaşayan tüm zihinsel engellilere bedava olarak dağıtılan Can Melek bilekliklerinin Türkiye proje si olma yolunda olduğunu ifade etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin büyük desteğiyle cipli Akıllı Can Melek çalışmaları hakkında 112 Acil Sağlık bakanlığı yetkililerine bilgi verdi ve destek sözü aldı.

Etkinlikler kapsamında Vav Film Yapımcılık ve Yönetmen Eray Dedik’in çektiği Bilinmeyen Kahramanlar 3. UMKE kısa filminin galasının yapıldığı gecede Vali Amir Çiçek eşi Hülya Çiçek filmi seyrederken gözyaşlarını tutamadılar. Filmi uzun süre alkışladılar.

112 acil servis pastasını sağlık çalışanları ile birlikte kesen Vali Amir Çiçek ‘’Tüm sağlık çalışanlarının neler yaşadığını biliyorum ve her zaman her yerde bizzat tanık oluyorum. Sizleri bu özverili çalışmalarınızdan dolayı gönülden kutluyorum. Dedi. Daha sonra başarılı 112 acil servis sağlık çalışanlarına başarı plaketlerini verdi.

Tüm hafta etkinliklerinin anlatan İl sağlık Müdürü Cihan Tekin ise, "Bu hafta etkinliklerde halkımıza Acil sağlık hizmetlerimizi tümünü tanıtma fırsatı bulduk birçok farkındalık organizasyonlarını halkımızla birlikte yaptık. Görev başında iken hayatlarını kaybeden sağlık şehitlerimizi de unutmadık onları da lokma dökerek halkımızda birlikte andık" dedi