Muğla İl Taşkın Koordinasyon kurulu toplantısı valilik Özer Türk salonunda yapıldı. Toplantıya ilçe kaymakamları, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, DSİ Bölge Müdürü Kaya Yıldız, kamu kurum müdürleri ve bazı ilçe belediye başkanları katıldı.

“KATILIMCILIK VE İSTAŞERE KONUSUNDA EKSİĞİZ”

Toplantının açılışında konuşan Vali Amir Çiçek, kamu kurumları arasında katılımcılık ve istişare konularında eksiklikleri bulunduğunu söylerken, kollektif hareket edilmesini istedi. Vali Çiçek, “Güzel bir hizmetin yürütücüsüyüz. Tek eksiğimiz katılımcılık ve istişare konusunda eksiğiz. Projelerimizi ortak paydaş olarak devam ettirmemiz gerekir. Bizlerden önceki meslektaşlarımız tarafından üretilen ve raflarda bekleyen projeleri devam ettirmek zorundayız. Ben proje yapan ve proje kaldıran bir yönetici değilim. Zaman harcanmış, kabul gören, devam eden ve yerine ilave proje yapan bir yönetim anlayışı ile hizmet yapıyoruz. Şunu duymak istemiyorum, geçmişte yapıldı orda kaldı. Niye yapılmadı ise onu da bana gerekçeleri ile birlikte masaya koyalım. Eğer uygulanabilirliği yok ise onu kaldıralım. Değişik kaynaklardan ve tabandan bilgi alıyorum. Ortak akıl için hareket ediyoruz. Ama ortak aklın oluşmadığı yerler var. Ortak aklın dışında bir yönetim şeklini kabul etmiyorum. Ortak ve istişareye dayanan bir akıl. Fizibilitesi yapılmış, ekonomik değeri olan, gelişigüzel değil, hayaller peşinde değil, oturmuş yürütülebilecek projeler var ise emeğimizin, paramızın kaynağını buna göre harcayalım” dedi.

“İŞİNİ YAPAMAYANI REHABİLİTE EDİN”

Muğla’da 866 bin 665 nüfusa hizmet götürmek için tek kişi değil, ekibiniz ile birlikte çalışmasını isteyen Vali Çiçek, “Kaymakam tek başına bir şey yapamaz. İlçe müdürlüklerimiz ile bir güç oluşturunuz, bizler de sizler gibi il müdürlerimiz ile bir güç oluşturmak zorundayız. Ekibinizin içinde eğer çalışamayan, çalışmayan kendisini işine entegre edemeyen varsa eğer ıslah edin, rehabilite edin. Görevine son verin demiyorum, rehabilite edin ve aktif hale getirelim. Dinamik bir yönetim, çağdaş bir yönetim ve birlikte olan bir yönetim anlayışı benimseyelim. İşinizi yaparken eleştirilebilirsiniz. Eleştirilin ki işinizi daha doğru yapalım. Hizmetler esnasında kurumların mutlaka birbirleri olan bağlantıları vardır” dedi.

BASINA BİLGİ VERİLMESİ

Vali Çiçek, toplantıda bulunan kamu kurum müdürlerine basına teknik konularda bilgi verebileceklerini de belirterek, “Basın da kamu hizmeti yapıyor. Kamuoyunu bilgilendiriyor. Yapılan yatırımlar ve hizmetler konusunda basına teknik konularda bilgi verebilirsiniz. Karayolları yol yapıyor, yolun yapımı konusunda teknik bilgiler verilebilir, Sağlık müdürlüğü hastane yapıyor, teknik bilgiler basın ile paylaşılabilir. Ama ilin geneli ile ilgili, valiliğin bilmediği ve tartışma gerektirecek bir konu varsa eğer, bana bildireceksiniz, ben basın toplantısı ile basın mensubu arkadaşlarıma bilgi vereceğim. Çünkü bilgilerin net olması gerekiyor” dedi.

AFETLERE HAZIRLIKLI OLMAK ZORUNDAYIZ

Vali Çiçek, doğal afetlerde ölümlerin ve zararların önüne geçilmesi için gerek her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, “Her gün dünyanın belli noktalarında afetler yaşanıyor. Önemli olan bu afetlerde can ve mal kaybını en aza indirmek. Bu konuda geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Toplantının ardından AFAD Müdürlüğümüze bilgi akışı başladı. Afetlerde tedbirlerimizi şimdiden almamız gerekiyor. Heyelan, taşkın, göçük olduktan sonra şunu da yapalım demenin bir anlamı yok. O anda bir şey yapamıyoruz. Eğer yapsak da iyi sonuçlar alamıyoruz. Bugünden itibaren Muğla’mızın hangi deresinde taşkın olabilir bunlarla ilgili ellerimizde verileri karşılaştıralım ve kolektif bir düşünce ile taşkın önleme kararlarımızı alalım” dedi.