Muğla Valisi Amir Çiçek, 2014 yılının sonuna yaklaşılırken, son iki gününü Muğla’daki yerel ve ulusal basın ile Haber Ajansı temsilciliklerine ayırdı. Basın temsilcilerinin hem yeni yıllarını kutlayan, hem de iade ziyaretlerini gerçekleştiren Vali Çiçek, göreve başladığı günden bu yana zamanının büyük bölümünü sahada inceleme ve tespit çalışmalarına ayırdığını açıkladı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Özel Kalem Müdürü Baki Gencel ile birlikte İhlas Haber Ajansı’nı ziyaret ederek 3 aylık görev süresindeki çalışmaları ve izlenimleri hakkında bilgi aktardı. Çiçek, kısa sürede Muğla’nın tamamına yakınını gezdiğini ve sorunları yerinde gördüğünü söyledi. Mesaisinin sadece hafta içi olmadığını kaydeden Çiçek, “Hafta içi genellikle ilçe merkezleriyle mahallelerde sorunlar ve çözüm yollarıyla ilgili ziyaretler yapıyorum. Hafta sonları da yerleşim birimlerinin dışındaki antik kentlerle koyları karadan ve denizden inceleyerek eksikleri görüyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Datça yakınlarındaki 2 bin 500 yıllık Knidos antik kentinde ışıklandırma ve yol sorunu olduğunu ifade eden Çiçek, “Datça ziyaretimde yoğunluk nedeniyle Knidos antik kentini akşam saatlerinde ziyaret edebildim. Önümüzdeki günlerde bir hafta sonu yine gündüz gözü ile tekrar gideceğim. Ören yerlerimiz çok önemli. Knidos’ta ışıklandırılması ve yolun iyileştirilmesi için kısa sürede girişimlere başlayacağız. Yine Marmaris’in Yunan adalarına en yakın yerleşim birimi olan Bozburun’da gümrük kapısı sorunu var. Burayı da yerinde inceledik. Yaz aylarında hizmet veren gümrük kapısı bu yıl açılmadı. Öğrendiğim kadarıyla bina sorunu var ve bu yüzden açılamamış ama, buraya gümrük kapısı gerekli. Bu bina olmazsa başka bina olur. Bu yaz hizmet vermesi için ilgili bakanlıklardan talepte bulunduk, izin çıkacağına inanıyoruz. Hafta sonu Göcek koylarını ziyaret ettim. Muğla, doğası ile havası ile önemli bir merkez” diye konuştu.