Yatağan Belediyesi tarafından geleneksel olarak yapılan Deve Güreşleri Festivali 18 Ocak 2015 Pazar günü düzenlenecek. Festivalin bu yılki geliri Yatağan Spor Kulübü yararına ve Yatağan Meslek Yüksekokulu’nun kirasının ödenmesinde kullanılacak.

Yatağan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’Deve Güreşi Festivali’ 18 Ocak 2015 Pazar günü, Orman Kavşak Sahası’nda düzenlenecek. 15 Geleneksel Deve Güreşleri Festivali bu yıl yine Serdaroğlu İnşaat - Mehmet Serhat Serdaroğlu sponsorluğunda yapılacak ve ücretsiz olacak. Yatağan Belediyesi Meclisi’nin 2 Kasım tarihinde yapılan toplantısında deve güreşleri festivali için komisyon oluşturuldu. Oluşturulan komisyonda belediye meclisinde yer alan tüm siyasi partilerden birer meclis üyesi bulunuyor. Güreş komitesi CHP’li Yaşar Gencel, MHP’li Mutlu İnat ve AK Partili Mustafa Yenioğlu’ndan oluşuyor. Deve güreşleri festivalinden elde edilecek gelir bu yıl Yatağan Spor Kulübü’ne aktarılacak, gelirden yaklaşık 30 Bin TL’lik kısım da Yatağan Meslek Yüksekokulu’nun kirasının ödenmesinde kullanılacak. Deve güreşleri festivaline Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 150 meşhur güreş devesinin katılacak.

Yatağan Belediyesi 15. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali hazırlıkları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık; “Buyıl 15.si düzenlenecek olan deve güreşleri için komitemiz oluştu, çalışmaları sürüyor. Şuana kadar bir çok deve sahibi ile görüşmeler tamamlandı. Geleneksel hale getirdiğimiz ve atalarımızın mirası olan Yörük Kültürü’nü yaşatmaya devam edeceğiz. Güreşler örf adetlerimizin yaşatılmasının yanı sıra ekonomik ve kültürel açıdan da önem taşıyor. Yatağan Deve Güreşleri artık marka oldu. Ege Bölgesi’nin en ilgi çeken güreşlerini tertip ediyoruz. Vatandaşlarımız çok ilgi gösteriyor. Havanın güzel olması durumunda, güreşlerimiz yine çok görkemli geçecektir. Hazırlıklarımız sürüyor. Yatağan ve çevre halkını güreşlerimize bekliyoruz” dedi.