Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde market ve süpermarketlerdeki ürünlerin son kullanma tarihi ve saklama koşulları kapsamında denetim çalışmaları yaptı.

Bodrum Belediyesine bağlı ekipler, market ve süpermarketlerde raflarda bulunan ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ederken ayrıca ürünlerin saklama koşullarına uygun olup olmadığı konusunda da denetim yaptı. Yapılan sıkı kontroller sonucu son kullanma tarihi geçmiş ürünleri tutanakla birlikte alan ekipler, ürünlerin imha işlemini gerçekleştirmek üzere ürünleri bir noktada topladı. Halkın sağlığını tehdit edebilecek her türlü olumsuz koşulun önüne geçmek için denetimlerini sıklaştıran ekipler, kanunlara uymayan işletmelere para cezası kesti.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, bakkal, market ya da süpermarketlerden alışveriş yapan vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları ve ürünleri alırken mutlaka son kullanma tarihlerine bakmaları konusunda vatandaşları uyararak; vatandaşların, sağlıksız satış yapan işletmeleri de Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün 316 11 85 - 319 19 43 ve 153 numaralı telefonlarını arayarak bilgilendirmelerini istedi.

Ekipler, vatandaşın huzuru ve sağlığı için çalışmalarına ilçe genelinde devam edecek.