Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sudan sonra ulaşıma da yüzde 36 oranında zam yapması Üniversite öğrencileri ve AK Parti İl ve Menteşe İlçe teşkilatları tarafından protesto edildi. Menteşe Kötekli Mahallesinde yapılan zamları protesto eden AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, özellikle ulaşım ve su gibi hayati öneme sahip ihtiyaçların büyük zamlarla vatandaşları zor durumda bıraktığını açıkladı.

Belediyelerin kamu hizmeti yapmakla yükümlü olduğunu hatırlatan Öztürk, “Fakat son zamanlarda Muğla’da suya ve ulaşıma yapılan zamlar halkımız tarafından tepkiyle karşılandı. Suya neredeyse 3 kat zam yapıldı ve ilçeler arasında oran gözetilmedi. Bunun hemen ardından ulaşıma yüzde 36 gibi fahiş zam yapıldı” dedi. Yapılan zamların insaf sınırlarını aştığını kaydeden Öztürk, “İstanbul’da 1,5 liraya onlarca kilometre gidilirken, Muğla’da birkaç kilometre için aynı rakam ödeniyor. Ulaşıma yapılan bu zam, özellikle öğrencilerimizi zor durumda bırakacaktır. Ulaşımdaki zammın geri alınmasını, su zammının da tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Öztürk, “Her konuda görüş belirten STK’ları da zamlar hakkında duyarlı olmaya davet ediyoruz. Zamlar geri alınmazsa tepkilerimiz artarak devam edecek” dedi.

Protesto eylemine katılanlar, ellerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve bazı sanatçıların fotoğraflarının üzerine yazılmış ilginç sözler bulunan dövizler taşıdılar. Protesto eylemine katılanlar, ulaşım zammını da bisiklete binerek protesto ettiler.