Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, geleceği aydınlık yapmak için yatırımları önemsediklerini söyledi.

2015 yılı ve sonrası için Muş’ta yapılacak yatırımlarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Faruk Işık, yatırımları çok önemsediklerine dikkat çekti. Yatırımlar arasında 2 bin konutlu yeni kent projesi olduğunu ifade eden Faruk Işık, Bayraklıtepe mevkiinde yapılacak konutların Selçuklu mimarisini barındıracağını söyledi. Proje çalışmaların 2015 yılında tamamlanacağını da dile getiren Işık, proje çalışmalarının hemen ardından yapım işlemlerinin devamına çalışacaklarını kaydetti.

Murat Nehri Havzası Ağaçlandırma Projesi’nin bakanlık düzeyinde çalışmalarını yaptıklarını vurgulayan Işık, Murat Nehri Havzası’nın nehir boyunca yeşil bir hat haline getirileceğini ve Muş’a doğal bir güzellik katmış olacaklarını belirtti. Işık, "Muş’umuza yeni bir havaalanı terminal binası yapılması için devlet yatırım programına teklif edildi. Yatırım programına teklif edilen yeni havaalanı terminal binasının kabulü için çalışmalarımız devam etmektedir. Şehrimizin su sorununu çözmek için belediye başkanlığımız tarafından başlatılan proje, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca Alparslan Barajı’ndan su getirilmesi konusunda tüm çalışmalarımız devam etmektedir. 2015 yılında Orman ve Su İşleri Bakanımız ve belediyemizce Muş’a içme suyu projesinin bitirilmesi için tarafımızdan takibi bakanlık düzeyinde yapılmaktadır. İnşallah böylece Muş’umuzun su problemini tamamıyla çözmüş olacağız. Karasu Nehri’nin kenarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen 150 dönümlük arsa üzerinde yeni şehir stadı yapım işlerine başlanılacak ve ileriye dönük Muş Şehir Stadı ile ilgili problem tamamıyla çözülmüş olacaktır. Muş Şehir Stadı tribünlerinin yapım işinin bir kısmının ihalesi yapılmış, geri kalan kısımlarının 2015 yılında ihaleleri yapılacaktır. Valiliğimiz tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu’na tahsis edilen 20 dönümlük arsa üzerinde bin kişilik erkek öğrenci yurdunun yapım işleri girişimlerimiz sonucu 2015 yılı yatırım programına alınmıştır. Arsa tahsis ve tespit işlemlerinin tamamlanması halinde 2015 yılında İlim Yayma Cemiyeti tarafından 1 adet üniversite öğrenci yurdu yapılarak Muş’umuza kazandırılacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Devlet Yatırım Programı’na (DYP) teklif edilen merkez ve ilçelerimizde yapımı düşünülen 11 adet lise, toplamda 284 derslik, bin 700 kişilik pansiyon, 3 adet spor salonu gibi teklif edilen bu projelerin azami düzeyde yatırım programına alınması için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Eğitimde eksikliklerin tamamlanması için valiliğimiz ve İl Özel İdaresi tarafından yeni eğitim kurumlarının yatırım programlarına alınması çalışmaları 2015 yılı içinde planlı bir şekilde devam edecektir. Sağlık alanında hastane yapımları ve sağlık eğitim kurumları ile ilgili yatırım programları kesinleşince ayrıca halkımızla paylaşılacaktır" dedi.