Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, üniversiteler üzerinden hareket edilerek şehir ve bölgedeki barış ortamına zarar verecek olumsuzluklardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Mahir Barışan, son zamanlarda Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) yaşanan olaylara dikkat çekti. Üniversitelerin bilim beşiği olduğunu ifade eden Mahir Barışan; "Bilimin beşiği olan üniversitelerin özgür düşüncenin de merkezi olduğu herkesin malumudur. Şehrimize kültür, ekonomi, sosyal hayat, eğitim ve bilim alanındaki katkıları tartışmasız olan üniversitemizin bölge sorunları ve çözüm sürecine yönelik olumlu katkıları da aynı derecede bir öneme sahiptir. Bu bağlamda üniversite, şehirdeki ve bölgedeki sosyal ve siyasal olayların bilimsel olarak konuşulup tartışıldığı bir merkezdir" dedi.

Huzur çağrısında bulunan Barışan, "Üniversiteler üzerinden hareket edilerek şehir ve bölgedeki barış ortamına zarar verecek her türlü olumsuzluğu eleştirdiğimizi, tüm sorumluların barış sürecinin sorumluluğunu taşıyacak davranışlar ve açıklamalar yapmalarını beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz" diye konuştu.