Muş Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Muş İl Müdürlüğü işbirliğinde gençlere yönelik düzenlenen bilgisayar kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Polisevinde düzenlenen törene Vali Vedat Büyükersoy, İl Emniyet Müdürü Faik Aksu, İş-Kur İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ile kursiyerler ve emniyet mensupları katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy, polis teşkilatının düzenlemiş olduğu bilgisayar kursunu tamamlayan gençlere sertifikalarını verdiklerini söyledi. Bundan sonra bu tür faaliyetlerin devam edeceğini, meslek edindirme adına da değişik kurslar açılacağını ve toplumun değişik kesimlerine hitap edileceğini söyledi.

Bu tür etkinliklerin polisin asli görevini yapmasına engel olmadığını vurgulayan Büyükersoy; "Hatta katkı sağlayan unsurlardır. Polis, bulunduğu yerdeki bütün kesimlerle kaynaşmak, onları tanımak, onlarla beraber olmak zorunda olan ve bunun faydasına inanan bir teşkilattır. Polisimiz toplumla ne kadar çok kaynaşırsa, yine bu kaynaşmanın sonucunu, suç ve suçlularla mücadelede olumlu olarak bizler göreceğiz ve görmekteyiz. Toplumun her kesimi bizim vatandaşımız. Burada sertifika dağıttığımız gençler, bizim gençlerimiz. Onlar suçu olan gençler değil, suçsuz gençler. Velev ki şehrimizde ya da ilçelerimizde suç işleyen gençler de olsa, onlar da bizim gençlerimiz, bizim vatandaşlarımız. Bizim sadece, problemsiz kesimlerle iyi diyalog kurup, problemli olan kesimlerle mesafe bırakmak gibi bir lüksümüz olamaz. Biz, herkesi kucaklamaya devam edeceğiz, ama kucaklarken hukukun gereği de şüphesiz ki yerine her zaman getirilecektir. Hukuk devleti, bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Toplumda huzurun, barışın ve güven ortamının olması için her zaman hukuk hakimiyetine hepimizin ihtiyacı var. Hukuk hakimiyetinin olmadığı, kamu düzeninin olmadığı bir toplumda hiç kimse yaşamak istemez. Polis ve jandarma teşkilatı da kamu düzeninin sağlanmasında hizmet eden kuruluşlardır. Kamu düzeni hepimiz için olması gereken hava gibi, su gibi, ihtiyaç duyduğumuz bir unsurdur. İnşallah ilimizde var olan huzuru, güvenliği devam ettireceğiz. Devam ettirirken de biraz önce yapmış olduğumuz faaliyetin benzerini, hatta daha iyisini, daha farklı dallarda da devam ettirecek ve gençlerimizin meslek edinerek hayatlarında başarılı olmaları konusunda da milli eğitimin, halk eğitimin, belediyenin ya da diğer sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları faaliyetlere paralel, onlarla ortak faaliyetler yürütmeye de devam edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi.