Muş Devlet Hastanesi’nin yeni yerine taşınmasından sonra başta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin altında faaliyet gösteren 52 esnaf olmak üzere güzergahtaki birçok esnaf; sorun ve sıkıntılarını anlatmak üzere Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda yetkililerle bir araya geldiler.

Esnaflar, burada Vali Vekili Ercan Öter, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Murat Güresmer ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şihmus Sinecem ile bir araya geldiler. Muş’a iki ay önce geldiğini hatırlatan Vali Vekili Ercan Öter, halka daha iyi hizmet sunulması için yapılan hastanenin son derece modern olduğunu söyledi. Hastanenin taşınmasından sonra yaşanan sıkıntıların normal olduğunu belirten Öter, mevcut hastanenin semt polikliniği olarak hizmet vereceğini söyledi.

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yerine yurt talebinde bulunulduğunu kaydeden Öter, “Hem üniversitenin hem de Milli Eğitim Müdürlüğü yurt talebinde bulundu. Ayrıca özel bir hastanenin buraya gelme düşüncesi var. Buna İl Genel Meclisi üyeleri karar verecek. Kişisel fikrimi söylemem gerekirse Muş’un büyük bir meydanı yok. Hastanenin yerine Muş Meydanı yapılsa daha iyi olur” dedi.

Ortak akıl adına bir araya gelmekten memnun olduklarını belirten Belediye Başkanı Feyat Asya ise, kentin Çar Çayı ile Karni Deresi arasında sıkıştığını ve bunun açılması gerektiğini söyledi. Hastanenin faaliyete geçilmesinden sonra modern bir sağlık kuruluşunun yapıldığına tanıklık ettiğini kaydeden Asya, “Belediye olarak bu yeni hastanenin yol, içme suyu ve kanalizasyon sıkıntıları ile yakından ilgilendik. Var olan sıkıntılarla ilgilenmeye devam edeceğiz. Bu hastane bizim hastanemizdir. Daha iyi hizmet vermesi için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

Hastanenin taşınması ile birlikte İstasyon Caddesi’nde trafiğin rahatladığını kaydeden Asya, “Hastanenin yerine kent meydanı yapmayı düşünüyoruz. Muş’un da buna ihtiyacı var. Bu konuları Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile görüştüm. Yine bu caddede resmen kamu işgali var. Şehrin bu işgalden kurtulması gerekir” dedi.

MUŞ TSO Meclis Başkanı Murat Güresmer de, esnafların yaşadığı sıkıntıların giderilmesi gerektiğini belirterek, “Boşaltılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kurumsal bir sağlık kuruluşunun gelmesi faydalı olacaktır. Geçmişte siyasetçilerin ve bürokratların yapmış olduğu yanlış uygulamalardan bu şehir çok çekti. Bunların önlenmesi için bir araya gelip, istişare yapmalıyız. Muş’un geleceği ile ilgili alınacak kararların halkla paylaşılması daha faydalı olacaktır” diye konuştu.

Esnaflar da iş yerlerinin özelleştirilmesi talebinde bulunarak, yaşanan sıkıntıları ve beklentilerini heyete aktardılar.