Muş’un Hasköy ilçesinde eğitim seviyesinin arttırılması için toplantı düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sağlık Grup Başkanlığı toplantı salonunda ‘Eğitim ile birlikte hareket etme, sorumluluk ve paylaşım’ konulu toplantıya Kaymakam Hüseyin Göktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, kamu kurum amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile din görevlileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) deneme sınavında yakalamış oldukları başarıya değinerek, Korkut ilçesinden sonra il merkezi de dahil olmak üzere il genelinde ikinci olduklarını ve bunun geçen yıla göre büyük bir başarı olduğunu söyledi.

En büyük yatırımın eğitime yapılacağını ifade eden İlçe Kaymakamı Hüseyin Göktürk ise, eğitimin gerçekten çok önemli olduğunu belirtti. Göktürk, “Maalesef ki ilçemiz Muş genelinde diğer ilçelerle kıyaslandığında talebelerimizin girmiş olduğu sınavlarda sonuncuyduk. Hasköy eğitim anlamında Muş’un en kötü ilçesiydi. Öğrencilerimiz çok düşük puan alıyordu, Varto’dan, Malazgirt’ten daha sonralarda geriden gelmekteydi. Bu bizi gerçekten üzüyordu. Aktardığımız kaynaklarla başarı çıtamızı yükselttik ve ilçelerde ikinci olmayı başardık. Gerek eğitim materyali, gerek testler, gerek kitaplar hepsini fazlasıyla aldık. Özellikle gelecek vadeden öğrencilerimizin de üzerine birebir düşerek biraz ilçenin ortalamasını yukarı çekmek istiyoruz. Çok şükür ki geçen ay Türkiye genelinde yapılan bir imtihanda bu sonunculuktan kurtulduk ve ikinci sıraya yerleştik" dedi.

Başarının sürdürülebilir olması gerektiğini belirten Göktürk; "Bu başarıyı sürdürebilmek için de işbirliği gerekiyor. Sadece öğretmen bir şey yapamıyor, sadece kitap almakla da bir şeyler yapamıyoruz, biraz da bu toplantının amacı buydu. Sizlerin de bu işin kenarından tutmanız gerekiyor. İnşallah güzel şeyler olacak. eğitim anlamında Hasköy’de, bizler de maddi desteği veriyoruz. Eğitim gerçekten önemli, almış olduğumuz eğitim neyse biz de oyuz aslında. İnsan geçmişte yaşadığı, gördüğü, tecrübe ettiği şeylerin bir ürünüdür. Yani bu bizim toplumsal statümüzü, mesleğimizi daha doğrusu kendi ailemize sunacağımız imkanımızı da eğitim belirlemekte, tesadüf veya rastlantı olmuyor. Öğrencilere ne kadar yatırım yaparsanız aslında sizin de geleceğinizi onlar garanti altına almış olacak. Çok şükür paramız, imkanımız var. Önemli olan sizin görmüş olduğunuz eksik, aksaklık varsa bunu bizlere ulaştırmanız" dedi.