Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Başkanlığı, bu ay yapılacak olan merkez ilçe kongresi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Parti binasında gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen HDP Muş Kongre Hazırlık Komisyonu üyeleri, hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Komisyon adına bir açıklama yapan seçim komisyon görevlisi Şeref Işık, parti olarak mevcut yönetimlerini yeni rol ve misyona uygun yapılandırmak üzere yol haritası çizdiklerini belirtti. Işık, "Toplumun değişim ve dönüşümünde örgütlenme, eğitim ve sürece cevap olabilen yöneticilerin hayati önemde olduğunu farkındayız. Yine yapacağımız kongrede eşit temsiliyet ilkesi gözetilerek kadının partimizdeki öncü rolü sürdürülecektir. Partimiz HDP kongre çalışmalarını başlatırken güçlü ve derinlikli bir yapılanmanın ortaya çıkması için üç aşamalı bir çalışma yürütecek, bu çalışmaların yürütülmesi için ilimiz Muş’ta da partimizi Merkez ilçe 1. Olağan kongreye taşıyacak kongre hazırlık komisyonu kurulmuş ve çalışmalarına başlamış bulunmaktadır" dedi.

Hazırlık komisyonunun halkın partiden beklentilerini saptayacağını dile getiren Işık şöyle konuştu; "Yeniden yapılanma süreci içerisinde zamanın ve sürecin ruhuna denk düşecek bir yapılanmanın nasıl olması gerektiği halk toplantıları, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri ile ortaya çıkan öneri ve düşünceler doğrultusunda Kasım 2014 tarihinde Muş merkez ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Klasik bir siyasi parti kongresi yapmayacağımızın özellikle altını çizmek istiyoruz. Yukarıda belirttiğimiz role uygun nitelikli ve donanımlı bir yönetimi açığa çıkararak, parti değerleri etrafında birleşen duruşun sahibi bir yapılanma ortaya çıkarılmaya çalışılacaktır. Sıradan, iktidarcı ve hesapçı her türden tartışmanın dışında ve karşısında bir mücadele gücü ortaya çıkarmayı esas alınacak ve yönde kesinlikle taviz verilmeyecektir. Komisyon olarak elimizden geldiğince HDP’nin kapsayıcılığı ve kitle partisi olma iddiasını göz önünde alarak tüm halkımıza, değişik inançlara aynı zamanda dernek, kurum ve STK’lar ile kendini ifade eden gruplara da ulaşıp kongre ile ilgili görüşlerini alacağız. Bu günden itibaren HDP’nin il ve merkez ilçe yönetiminde yer almak isteyen, kendisini bu göreve özveri ile katabileceklerine inanan ve gerçekten bu sürece cevap olacak arkadaşların, Muş HDP il komisyonuna başvurularını kabul edeceğiz. Başvurular 1-15 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacaktır."

Işık ayrıca, HDP’nin 1. Olağan Merkez İlçe Kongresi’nin de kasım ayında yapılacağını sözlerine ekledi.