Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Görgü Koçlardan, Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyarette, bir süre önce seçilen Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Görgü Koçlardan, Eğitim-Bir-Sen’in kendi yuvası olduğunu söyledi. Eğitim-Bir-Sen’in aile yuvası olduğunu ifade eden Koçlarda, dayanışma ruhunun oluşturulduğu bu aile ortamını özlediğini vurgulayarak, "28 Şubat süreci gibi o zulmet dönemde çok zor şartlarda bin bir türlü meşakkatle bu sendikanın burada devamı için çalıştık. Gün oldu bu kurumun kirasını dahi kendi cebimizden ödedik, fakat dönüp geriye baktığımızda yaşadığımız bin bir zahmet ve zulümlere rağmen asla pişman olmadık. Sendikanın sizin gibi hizmet aşkıyla yanıp tutuşan gençlerin elinde olması bizleri rahatlatıyor" dedi.

Müslüman adamın görev yaptığı kurumda hak ve hukuk çerçevesinde hizmet üretmesi gerektiğini vurgulayan Koçlardan; "Çünkü Müslüman adam öyle olmalı ki kendisini öldürmeye gelenler onda dirilmelidir. Biz devrin adamı değil dava adamıyız. Her zaman bu millete efendi olmak isteyenlerin karşısında yer aldık, dün hangi yerde isek bugün de aynı noktadayız. Eğitim kurumlarının başında bulunan kardeşlerim şunu bilsinler ki kurumumuzun bütün imkanlarını ilimizin kalkınması ve güzelleşmesi ve bu çocukların yarınları için her zaman seferber edeceğiz" dedi.

Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan da, örnek aldığı insanların kendilerini ziyaret etmesinin çok sevindirici olduğunu belirterek; "Ne kadar büyük bir yükün altına girdiğimizin farkındayız. Mensubu olduğumuz sivil toplum kuruluşunun misyonu, vizyonunu ve üstlendiği görevi biliyoruz. Sendikamız, inancı merkeze alan bir sendikadır. Önceliğimiz hak ve hukuk anlayışıdır. Bu sivil toplum kuruluşunun esin kaynağı ’Hilful Fudul’ ve ’Mehabetül Kulup’ cemiyetleridir. Bu kuruluş dünyanın neresinde bir zülüm ve haksızlık olursa karşısında duran bir anlayışın tezahürüdür. Büyük mütefekkir ve Şair Mehmet Akif İnan, çağların ötesini kuşatan sivil toplum kuruluşunu tasarlarken inancı ve ümmetçi anlayışı merkeze almıştır. Bu ana merkez etrafında mefkureyi ve mücadeleyi biçimlendirmiştir. Hizmet ederken ve üretirken bu çizgiden her ne olursa olsun sapmamayı kendimize ilke edindik" şeklinde konuştu.