Muş İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı 5 köye çöp konteynırı dağıtıldı.

Çöğürlü köyündeki konteynır teslimine katılan Ağaçlık, Sütlüce, Soğucak, Çöğürlü ve Bağlar köy muhtarları, konteynırları Vali Vedat Büyükersoy’dan teslim aldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 2014 yılı programı dahilindeki Ağaçlık, Sütlüce, Soğucak, Çöğürlü ve Bağlar köylerinde çöp toplama hizmeti başlattıklarını söyledi. Bu köylerde kullanılmak üzere 34 bin 500 TL bedelle toplam 75 adet çöp konteynırı alındığını ifade eden Şeyhmus Yentür; "Alınan bu çöp konteynırları bugün köylerimize dağıtılarak, çöp toplama hizmeti başlatılmıştır. Bu iş kapsamında toplam 4 personel ve bir adet çöp toplama aracı görevlendirilmiştir. Çöp toplama aracımızın kapasitesi 6,5 metreküptür. Bugün burada başlatılan çalışma bir gösteri çalışması niteliği taşımakta olup, kurumun kapasitesi ve tecrübesi test edilecek. Önümüzdeki yıllarda bu bütün köylerimizde olmazsa da merkez ve ilçe köylerimizin büyük kısmında çöp toplama hizmetinin yapılması hedeflenmektedir. Esasında bu köylerimize dağıttığımız çöp konteynırlarının eksik olduğunun biz de farkındayız. Kurumumuzun tecrübesi ve kapasitesi arttıkça önümüzdeki yıl eksik kalan çöp konteynırları satın alınarak bu köylerimizdeki konteynır eksikliği giderilecektir" dedi.

Vali Vedat Büyükersoy ise, çöp toplama hizmetinde çalışacak personellerin, en kıymetli insanlardan olduğunu söyledi. 75 tane konteynır alındığını dile getiren Büyükersoy; "Helalinden kazanan Allah’ın dostudur, helalinden kazanan sadece lüks ortamlarda helalinden kazanan değil, ortalığı temizleyen de helalinden kazanıyorsa o da Allah’ın dostudur ve insanların gözünde itibar sadece kılık kıyafet ve altındaki arabayla olmaz. İnsanlara faydalı olan, en kıymetli insandır. Onun için bu hizmette çalışacak olan personeli önce tebrik ediyorum. 75 tane konteynır aldık. Kapanan belediyelerden bir çöp aracı İl Özel İdaremize geçti, bu 75 konteynır ve çöp aracıyla ilk etapta 5 köyümüze çöp toplama hizmetine başlıyoruz. İmkanlarımız arttıkça bunu diğer köylerimize de yavaş yavaş geliştirmeye devam edeceğiz. Ancak şu anki imkanımız bu. Ağaçlık, Sütlüce, Soğucak, Çöğürlü ve Bağlar köylerimize bu hizmeti vermeye başlıyoruz. İnşallah devamı gelir" dedi.

Konteynırlara sahip çıkılmasını isteyen Büyükersoy, "Vatandaşların, öncelikle çöplerini konteynırlara atmalarını istiyoruz. Diğer ikinci bir husus ise, bunlar, onların hizmetine emanet edilmiştir. Konteynırların bir hurda olarak görülmemesi, alınıp başka yere götürülmemesi ve sahip çıkılmasını istiyoruz. Küçük bir hizmet ama bu bir başlangıç. Biz bunu çok önemsiyoruz. Köy muhtarlarının bunlara sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından konteynırlar muhtarlara teslim edildi.