Muş’un Varto ilçesine bağlı Boylu köyünde sürdürülen yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, dar olan bazı alanlarda ise köylüler arsalarını bağışladılar.

İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan 85 haneli ve 850 nüfuslu Boylu köyünde yapılan yol yapım ve genişletme çalışmaları devam ediyor. Köy yolunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Tahir Şahin, "Köylülerimizle yaptığımız sohbetler neticesinde köy içerisinde çok dar olan yollar genişletildi. Burada köylülerimiz kendilerine düşen vazifelerini yaptılar. Boylu köyünde oturan vatandaşlarımızın bu düşünceleri diğer köylerimiz için örnek teşkil ettiği için köylülerin tüm ihtiyaçlarını yerine getirmek üzere bizde elimizden gelecek gayretleri göstermeye çalışacağız. Ben kendilerine teşekkür ederim" dedi.

Boylu Köyü Muhtarı Mehmet Akbal ise, yapılan yol çalışmalarına köy halkının destek vererek arsa bağışında bulunduğunu söyledi. Köy içerisinde geçen yolun genişletildiğini ifade eden Akbal, "İlçede de ilk olarak Boylu köyünde böyle bir uygulama başlattık. 1966 yılında meydana gelen Varto depreminde yerleşim yerimiz yeni mezramıza kaydı ve bu eski köyde ise yollarımız daraldı. Yeni yapılan mezramıza kışın araçlar gidemiyordu. Çok zorlanıyorduk. Bu nedenle de köy ihtiyar heyeti ile köylülerimizle ve yaşlılarımızla yaptığımız toplantı sonrasında köylülerimiz yol genişletme çalışması için arsalarını bağışladılar. Eskiye baktığımızda köyümüze gelen araç sürücüleri yol darlığından her zaman bize sitem etmekteydiler. Ama köylülerimizin gayretli çalışmalarından kaynaklı olarak yolumuz şu an genişletildi. Vatandaşlarımız kendi duvarlarını yıkarak yol için bağışladılar. Diğer köylülerimizde kendi arsalarını bağışlayarak yol genişletme çalışmalarına katkı sundular. İlçe kaymakamımızla yaptığımız görüşmede bize destek olacağını söylediler. Sağ olsun araç ve gereçleri verdiler. Yolumuzu kontrole gelirken de parke yapacağını söyledi. Yol hizmetini bize sağlayan Sayın Kaymakamız Tahir Şahin’e ve köylülerime teşekkür ederim. Özellikle Avrupa’da yaşayan köylülerim bana çok destek oldular, onlara da burada selam ve saygılarımı sunarım" dedi.