MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesindeki bir grup lisesi öğrencisi tarafından kurulan Malazgirt Gençlik Tiyatrosu, sahneledikleri oyunun geliriyle dar gelirli ailelere gıda yardımı yaptı.

Tarih Öğretmeni Hikmet Çifti’nin girişimleriyle kurulan Malazgirt Gençlik Tiyatrosu Derneği, Matrax adlı 4. oyunlarının gelirinin tamamını yardıma muhtaç ailelere verdiler. Dernek Başkanı Hikmet Çiftçi, “Kurduğumuz Gençlik Tiyatrosu Derneği’nin asıl amacı, topladığımız gelirleri yardıma muhtaç ailelere vermektir. Benim öğrencilerimin hepsi pırıl pırıl çocuklar, bana geldiler ‘hocam biz maddi olarak senden bir şey beklemiyoruz. Topladığımız gelirleri yardıma muhtaç ailelere verelim’ dediler. Bu davranışları beni çok duygulandırdı. Topladığımız gelirlerle aldığımız yardım paketlerini ilçemizde yardıma muhtaç ailelere teslim ettik. Bundan sonraki gösterilerimizden de topladığımız gelirleri yardıma muhtaç ailelere vermeye devam edeceğiz. Tiyatro ekibimle gurur duyuyorum” dedi.

Tiyatro oyunundan elde ettikleri gelirle gıda malzemeleri alan tiyatro grubu, maddi durumu iyi olmayan ailelere yardımda bulunmaktan çok mutluluk duyduklarını belirttiler. Bundan sonraki tiyatro gösterilerinden de elde edecekleri gelirleri yardıma muhtaç ailelere dağıtacaklarını ifade eden tiyatroculara aileler de duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ettiler.