Muş Valisi Vedat Büyükersoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 22-25 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan EMITT Fuarı’nın hazırlıkları görüşüldü.

Yapılacak olan 2015 EMITT Fuarı’na Muş’un da katılacak olması nedeniyle valilik toplantı salonunda hazırlık ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında düzenlenen toplantıya, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan Vali Vedat Büyükersoy; “Geçen yıl 81 ilin katıldığı 2014 EMITT Fuarı’na ben de katılma fırsatı bulmuştum. Hakikaten çok sevindim ve ben de vali olarak ilk defa katılmıştım. Bu fuarda tüm illeri görmek mümkün oluyor. Geçen yıl çok zorluklar içinde katıldık, az olan imkânlarla bir şeyler yapılmaya çalışıldı. Geçen yıl bu fuara ilimizden katılan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu yıl ki fuarda geçen yıl gördüğümüz, tespit ettiğimiz aksaklıkları gidererek daha güzel bir hazırlıkla katılacağız. Ayrıca bu tür fuarlar; esnafımızın, tüccarımızın ürünlerini pazarlamaları için de uygun bir ortam. Şu konuyu da söylemeden geçemeyeceğim; geçen yılki fuarda tahminimizden fazla bal ve peynir satışı gerçekleştirildi. Bu konuda ilimizden marka olmuş özel teşebbüsleri de her zaman destekliyoruz. Ürün kaliteli olunca çok pahalı da olsa müşterisi vardır. Onun için EMITT Fuarı gibi fuarlar bizlere ürünlerimizi tanıtma imkânı veren birer fırsattır. Bu açıdan bu tür fuarlara katılmalıyız, katılırken de ilimizi iyi tanıtmalıyız. Sadece basit bir katılımla kalırsak, bundan elde edeceğimiz fayda çok fazla olmaz” dedi.

Toplantı, 2015 yılı ocak ayında gerçekleşecek olan EMITT Fuarı’nda ilin tanıtımı adına yapılması planlanan konular üzerinde fikir alışverişlerinde bulunulmasının ardından sona erdi.