Muş’ta; İl Özel İdaresi, Karayolları Şube Şefliği ve belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Muş’ta kar yağışından dolayı kapalı olan köy yolları İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, iki gün önce etkili olan kar yağışının ardından ulaşıma kapanan 87 köy yolundan 79’unu açarken, yolları karla kaplı olan 8 köye ise ulaşımın sağlanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar yağışının ardından ekiplerin çalışmaları sonucu kapalı olan 87 köyden 79’unda ulaşım sağlandığını belirtti. Yentür, “Bugün itibarıyla kent merkezine bağlı 8 köy yolu ulaşıma kapalı durumda. Ekipler bu yolları kısa sürede ulaşıma açacak” dedi.

VATANDAŞLAR BUZLANMAYA KARŞI UYARILDI

Kent merkezinde ise Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri, sabah saatlerinden itibaren kar taşıma ve tuzlama çalışmaları başlattı. Ana cadde ve ara sokaklarda toplanan kar birikintilerini kamyonlarla şehir dışına taşıyan ekipler, vatandaşları cadde ve ara sokaklarda meydana gelen buzlanmalara karşı uyardı.

Belediye ekipleri, gece mesaisinde de kar temizleme çalışması yaptı. Karla mücadele ekiplerinin Minare Mahallesi’nde 4 kamyon, 2 greyder, 2 kepçe ve 2 kazıcı ile başlatılan temizlik çalışmaları gece yarısına kadar devam etti. Belediye Başkan Vekili Şerafettin Subaşı, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için gayret gösterdiklerini ifade etti.