Muş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Şeyh Haşim Mezarlığı çevresinde yeşillendirme çalışmaları başlatıldı.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsata çeviren Muş Belediyesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her yıl bu vakitler karla mücadele çalışmaları kapsamında cadde ve sokaklardaki kar kütlelerini temizleyerek şehir dışına nakleden belediye ekipleri, bu yıl kar yağışının olmayışı ile rutin hizmetlerini yapmaya devam ediyor. Ekipler son olarak Muratpaşa Mahallesi’nde bulunan Şeyh Haşim Mezarlığında ağaç dikim çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Feyat Asya, sabahın erken saatlerinde çalışma alanına giderek, ekiplerle birlikte ağaç dikimi yaptı. Geçtiğimiz yıl ihata duvarlarının çekildiği ve çevre düzenlemesinin yapıldığı mezarlık alanına dışbudak, akçaağaç, karaağaç ve akasya türü ağaçların dikimi yapılıyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Asya, "Şubat ayının yarısına geldiğimiz bugünlerde Muş’ta ağaç dikimi yapabiliyor olmamız son derece güzel bir durum. Her yıl bu vakitler yoğun kar yağışı, şiddetli soğuklara maruz kalıyorduk. Bu yıl Allah’ın bir lütfu olarak çok güzel bir kış mevsimi geçiriyoruz. Her ne kadar karla mücadele çalışması olmasa da Muş Belediyesi olarak mevcut çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, ağaç dikim çalışmalarına başladı. Bundan sonra hava şartlarının elverişli olması ile yeşillendirme çalışmalarına ağırlık vereceğiz" dedi.

Mezarlıkların bakım ve onarımına ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Başkan Asya, "Geçtiğimiz yıl belediye sınırları içerisindeki tüm mezarlık alanlarında kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Şehir Mezarlığının yol ve çevre düzenlemesini yaparak hizmete sunduk. Bununla birlikte ekiplerimiz mezarlık alanlarının temizliğini belirli periyotlarda yapıyorlar. Geçen yıl Şeyh Haşim Mezarlığının çevresini bir bütün ihata duvarı ile çevirdik. Grup köylere giden yolda toprak kaymasını önleyerek mezarlık alanının daha iyi bir şekilde kullanılmasını sağladık. Bu yıl da mezarlık alanına ağaç dikimi ile birlikte yeşillendirme çalışması yapacağız. Rutin çalışmalarımızın yanı sıra manevi değerlerimize sahip çıkmak adına bu tür yerlerdeki eksikliklerimizi de gidermek için hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.