Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Ercan Demirci tarafından Muş’taki okul müdürlerine TEOG sistemi hakkında seminer verildi.

Muş Öğretmenevi’nde düzenlenen seminere Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Ercan Demirci, il merkezi ile Hasköy ve Korkut ilçelerindeki tüm okul müdürleri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, sürekli olarak yapılan iyileşme ve gelişmelerin başarıyı tetikleyeceğini belirterek, öğretmenlerle idarecilerin yeniliklere açık olması gerektiğini söyledi.

Bakanlık Müşaviri Ercan Demirci ise, katılımcılara Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ile ilgili seminer verdi. TEOG sisteminin mimarı olarak sistemi hazırlayan Ercan Demirci, sistemin tüm boyutları ile ilgili bilgi verdi. Muş’un diğer iller ile olan eğitim durumunun mukayesesini yapan Demirci, Muş’un eğitimdeki durumunu iyileştirme, diğer illere göre dezavantajlı durumu avantaja çevirmek için elinden gelen tüm çabayı sarf edeceğini söyledi. Demirci, “Eğitimde başarının artırılması için okul müdürlerinin pozitif yaklaşımlar sergileyerek paydaşlarla koordineli çalışmaları gerekir. İlgi, bilgi ve takip prensibiyle toplam kalite yaklaşımı ve dolayısıyla öğrenci merkezli çalışıldığında akademik başarıyı arttıracaktır. Muş ilinde yeni yönetim kadrosuyla başarılı çalışmalara imza atılacağından eminim” dedi.