Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, eğitim düzeyinin arttırılması için böyle bir seminer düzenlediklerini söyledi. Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Cevdet Arslan; "Mutlaka zeka düzeyinizle olsun, diğer yönlerinizle olsun iyisiniz ama eğer bir eksiklik varsa, bir eğitim düzeyinde gerilik varsa, ben inanıyorum ki, sizlerin doğru yönlenmemeniz veya kendi gayrette geri kalmanızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. İşte bunun için bugün hocamızı Mersin’den çağırdık. 2 seans şeklinde lise öğrencilerimize motivasyon seminerleri vereceğiz. Daha sonra da velilerimize aile iletişimi semineri vereceğiz. Çünkü sizler de ailelerle birlikte yaşıyorsunuz ve biliyorsunuz ki, ailedeki iletişimin sağlıklı olması bizim ve sizlerin başarısını da önemli oranda etkileyecektir. O anlamda velilerimizin de doğru bilgilendirilmesi için böyle bir seminer düzenledik" dedi.

Bilgilerin paylaşıldığı oranda artacağını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Çalıştığınız zaman başarılı olacaksınız ve inanırsanız mutlaka başaracaksınız ve istediğiniz yerlere gideceksiniz. Sizler gayret gösterip çalıştığınız zaman mutlaka güzel başarılar elde edeceksiniz. Temennimiz sizleri iyi yerlerde, başarılı yerlerde görmek, eğitiminizi üst düzeylerde görmeyi amaçlıyoruz. Buradaki bilgilerimizi arkadaşlarımıza anlatmalıyız. Çünkü, acılar paylaştıkça azalır, bilgiler paylaştıkça çoğalır. Öğrendiğiniz şeyleri mutlaka, arkadaşlarınıza, akrabalarınıza, komşularınıza anlatmanız lazım ki, toplum olarak Muş eğitimini hep beraber kalkındıralım, biraz daha ileri götürelim."

Seminere konuşmacı olarak katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim Uzmanı Ender Gültekin ise, Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan’la Mersin’den tanıştıklarını söyledi. Arslan’ın Mersin’de başarılı çalışmalar yaptığını dile getiren Ender Gültekin; "Buraya gelebilecek gücü, sabrı kendisinde gören gençleri karşımda görmekten mutluluk duyuyorum. Türkiye’nin birçok bölgesinde seminer verdim. Ama özellikle yaşadığım Mersin ilinde birçok okulda, eğitim kurumunda seminer verdim. Sayın Müdürümüz, Mersin’de sıkıntılı olan bir merkez ilçemizin ki, o ilçemizin nüfusu bugün Türkiye’mizdeki 40’ın üzerindeki vilayetten çok daha fazla bir nüfusa sahip. Oradaki eğitim düzeyini standartların gayet üzerine taşıdı. Buradaki amacının da bu olduğuna eminim. Sizlerin de azmiyle birlikte, öğretmenlerinizin sizlere vereceğiz katkı, saygıdeğer hocamın da projeleriyle Muş’taki eğitim sisteminin çıta olarak bundan önce bulunduğu noktadan daha yukarıya çıkacağına eminim" şeklinde konuştu.

Gültekin, daha sonra öğrencilere sunum yaptık. Seminer soru-cevap bölümüyle sona erdi.