MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde, daha önce hiçbir şekilde tiyatro kursu almamış ve sahneye çıkmamış öğretmenler, hazırladıkları tiyatro oyunlarını sahnelediler.

15 gönüllü öğretmenden oluşan tiyatro ekibi, sahneledikleri oyunlarla çocukları tiyatro ile buluşturdular. Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda sahnelenen tiyatro gösterisine köy çocukları yoğun ilgi gösterdi. Sahne dekorundan giydikleri kostümler kadar hepsini kendileri tasarlayan öğretmenler, ilçe merkezinde ve köylerde okuyan öğrencilere tiyatroyu sevdirmek için böyle bir proje hazırladıklarını söylediler. İlçe merkez ve köy öğretmenlerinden oluşan tiyatro grubu hakkında bilgi veren öğretmenler, ilçeye atandıkları günden bu yana köy çocuklarına yönelik bir tiyatro gösterisi yapmak istediklerini belirttiler. İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un katkılarıyla tiyatro gösterisini hayata geçirdikleri dile getiren öğretmenler, üç ay boyunca sunacakları tiyatro gösterisi için çalışma yaptıklarını belirttiler.

İlçe kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’a desteklerinden dolayı teşekkür eden öğretmenler, tiyatro gösterisi sonunda kendilerini büyük bir heyecanla takip eden miniklerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.