Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘Hindi Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında 152 çiftçiye 3 bin 40 hindi dağıtıldı.

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ortaklaşa yapılan hindi yetiştiriciliği projesi sonuçlandı. Proje kapsamında 3 bin 40 hindi dağıtıldı.

42 köyde 152 çiftçiye 20’şer Amerikan bronz cinsi hindi dağıtımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, “Bu proje ile gerek işsizliği önlemede gerekse kırsal yörelerimizden göçü durdurarak istihdam yaratan iş kolu olarak kanatlı yetiştirmek amaçlanmıştır. Yetiştiricilik konusunda deneyime sahip, geçim sıkıntısı çekmekte olan kırsal alanlardaki üreticilere proje kapsamında hindi palazı verildi. İlimizin ihtiyacı olan beyaz etin tamamen olmasa da büyük bir çoğunluğunun taze ve ekonomik bir şekilde temin edilmesini sağlamak, çiftçilerimizi mali açıdan güçlendirmek, çiftçilere alternatif geçim kaynağı sağlamak, bölgede kanatlı hayvan desenini çeşitlendirmek, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, köyden kente nüfus hareketinin bir nebze de olsa azalmasına katkıda bulunmak, bilinçli üretimler ile yeni iş sahaları oluşturmak, beyaz et tüketimini artırmak, sosyal desteği olmayan çiftçilerimize ekonomik destek sağlanmayı amaçlıyoruz. Hedef bölgedeki hindi yetiştiriciliği yapacak olan çiftçilerin modern ve toplu üretim yapmasını sağlamaktır. İlimizde hindicilik üretimi için çiftçilerin üretim teknikleri konularında bilgi ve beceri düzeylerini arttırmak, projemiz ile ilimizin kırsal bölgelerindeki nüfusun ekonomik ve sosyal statüsünün geliştirilmesine yardımcı olmak, proje illimizde yer alan köylerdeki mevcut üretim ve istihdam imkânları esas alınarak gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesini sağlayacağız. İlimizde dış pazarlarda aranır nitelikte pazar değeri yüksek ve ihracata konu hindi çeşitleri üretimini geliştirerek milli ekonomiye katkı sağlamak hedeflenmiştir” dedi.