Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın gezici öğrenim birimlerinden ’Aygaz 4 Ateşböceği’ 13 Mart 2014’ten bu yana Muş’ta faaliyet göstererek çocuklara eğitim desteği verdi.

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV, gezici öğrenim birimi olan 24 Ateşböceği ile Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara eğitim desteği götürüyor. TEGV’in ’Aygaz 4 Ateşböceği’, Eylül 2014’ten bu yana Muş merkez ve Bulanık olmak üzere iki etkinlik noktasında, biri taşımalı olmak üzere 5 ilköğretim okulunda bin 447 çocuğa ulaştı. Nisan 2002’de Aygaz A.Ş.’nin katkılarıyla hayata geçen Aygaz 4 Ateşböceği’nde TIR dorsesinin içine kurulu 12 bilgisayarlı bilişim ve teknoloji alanı ile serbest etkinlik alanı bulunuyor. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda 2 bin 340 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan Ateşböceği; güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor.

TEGV Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri, 2000 yılından bu yana 7’si yurt dışında Makedonya ve Kosova olmak üzere toplam 88 il ve 512 noktada, 129 bin 162 kilometre yaparak 847 bin 544 çocuğa ulaştı. TEGV, Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimlerinin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara gezici öğrenim birimi olan Ateşböcekleri ile ulaşıyor.