Muş’un Varto Kaymakamı Tahir Şahin, 6-7 Ekim Kobani eylemlerinde yakılan kamu kurumlarının onarıldığını belirterek Varto Anaokulu öğrencilerini eğitim ve öğretimlerine devam etmeye çağırdı.

Muş’un Varto ilçesinde 6-7 Ekim tarihlerinde meydana gelen Kobani eylemlerinde yakılan tüm okulların onarımlarının bir hafta içerisinde yapıldığını dile getiren Kaymakam Tahir Şahin, ilçede eğitim ve öğretimin aksamaması adına yakılan 7 okulda eğitim ve öğretime devam edildiğini ve yakılan Varto Anaokulu’nun yapılan onarımla birlikte eskisinden daha güzel olduğunu söyleyerek öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri için davette bulundu.

Varto Anaokul’unda incelemelerde bulunan Kaymakam Tahir Şahin, "6-7 Ekim tarihlerinde ilçemizde yaşanan menfi olaylar sonucunda yanan anaokulumuzdayız. Anaokulumuzu 10 günlük süre içerisinde çocuklarımızın kullanımlarına sunmak üzere tekrar açıyoruz. Bugün tamir ve tadilatının son günüdür. Çevrede bu tür olayların olmaması için başta güvenlik birimleri tüm tedbirleri almaktadırlar. Vatandaşlarımızdan da bu tür Vandallık yapan, çocuklarımızın eğitimini elinden alan ailelerin evlerinin ocağına ateş düşüren insanlarla aralarına mesafe koymalarını istiyoruz. Okulumuz çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun. Biz eskisinden daha iyi yaptık. Çocuklarımız buyursunlar gelsinler, okullarına eğitim ve öğretimlerine devam etsinler" dedi.

Kaymakam Şahin, "Bir iki tanesi hariç okulların hepsinin onarımını yaptık. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, büyük bir devlettir. Bu olumsuzluklara rağmen bir hafta içerisinde okullarımızın inşaatını tamamladık, çocuklarımızın hizmetine sunduk" şeklinde konuştu.

İncelemelerde bulunan Kaymakam Şahin’e İlçe Emniyet Müdürü Naci Doğan, İlçe Jandarma Bölük komutanı Jandarma Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaya Şube Müdürleri Abdulnasır Sever ve Kasım Kocabaş eşlik etti.